Şule Çet davasında karar verildi

Şule Çet davasında karar verildi

Şule Çet davasında sanık Çağatay Aksu müebbet ve 12 yıl 6 ay, Berk Akand 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı

Şule Çet davasında karar verildi
16px
24px
04.12.2019 07:20
ABONE OLgoogle

Üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Şule Çet’in Ankara’da bir plazanın 20. katından düşerek şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmesine ilişkin davanın 6. duruşması Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı. Davada bugün kararın verilmesi bekleniyor.

Bir önceki duruşmada mütalaasını açıklayan savcılık, tutuklu sanık Çağatay Aksu'nun "cinayet, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve nitelikli cinsel saldırıdan" ve tutuklu sanık Berk Akand'ın "cinayete yardım, nitelikli cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından ve Aksu’nun müebbet hapis cezasının yanı sıra 30 yıl, Akand’ın ise 40 yıl hapisle cezalandırılmalarını talep etmişti.

Bugünkü duruşmayı çok sayıda kişi takip ettiği ve mahkeme için ayrılan iki salonun da dolduğu belirtildi.

CEREN DAMAR'IN BABASI DA ADLİYE ÖNÜNDE

Katledilen akademisyen Ceren Damar'ın babası Mustafa Damar da, kızının fotoğrafı ile adliye önünde bekleyişini sürdürüyor.

ŞULE ÇET DAVASINDA SON DURUM

Şule Çet’in ölümü davasında kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Çağatay Aksu’nun cinayetten müebbet ve tecavüzden 12 yıl 6 ay hapsine, sanık Berk Akand’ın ise 18 yıl 9 ay hapsine hükmetti.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde