Sudan çıktı, 35 milyon dolarla 'Melek' oldu

Sudan çıktı, 35 milyon dolarla 'Melek' oldu

Erikli Su’daki CEO’luk görevinden ayrılan Hasan Aslanoba, internet odaklı yatırımlara yöneldi.

Sudan çıktı, 35 milyon dolarla 'Melek' oldu
16px
24px
24.06.2013 09:13
ABONE OLgoogle

Erikli Su’daki CEO’luk görevinden ayrılan Hasan Aslanoba, internet odaklı yatırımlara yöneldi. Aslanoba, yıl sonuna kadar toplam 40 yatırıma 35 milyon dolar yatıracak

Hasan Aslanoba, su sektöründeki en köklü isimlerden biriydi. Haziran 2012’de Erikli Su’daki CEO’luk görevinden ayrıldı ve mesaisini internet odaklı yatırımlara vermeye başladı. Şu ana kadar e-ticaret, mobil ve yazılım gibi 17 yatırıma para koydu. Yıl sonuna kadar bu yatırımların sayısını 40’a, yatırım tutarını ise 35 milyon dolara çıkaracak.

2011 yılından beri internet yatırımlarını izlemeye aldığını ve Erikli Su’dan ayrıldıktan sonra yatırım yapmaya başladığını anlatan Hasan Aslanoba, “Artık tamamen internet odaklı yatırımlara yöneldim. Şu ana kadar 17 tane yatırımım oldu ve daha yatırım yapmaya da devam edeceğim. Bu yıl sonuna kadar 40 civarında yatırıma ulaşmış olacağım. Toplamda gerçekleştirdiğim yatırım ise 35 milyon dolar civarında olacak” diye konuştu.

Pozisyonumu alıyorum

2014 yılında da yatırımlarına devam edeceğini kaydeden Aslanoba, kendi yatırımlarına başka yatırımcıları çekmek için çalışacağını vurguladı. Aslanoba, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önümüzdeki yıl da yatırımlarım sürecek ama bu yılki kadar hızlı olmayacak. Artık kendi yatırımlarıma bu alana ilgi duyan arkadaşlarımı ve başka yatırımcıları çekmek için çalışacağım. Bu alanda büyük fırsatlar görüyorum. Geleceğin pek çok iş modeli internete taşınacak. Ben de bugünden pozisyonumu alıyorum.”

İnternette büyük ekonomik değer var

HASAN Aslanoba, aile işi olan sudan ve su sektöründen internete geçmekten herhangi bir pişmanlık duymadığını dile getirdi. İnternette büyük fırsat gördüğünü anlatan Hasan Aslanoba, “Daha keyifli çalışıyorum, daha heyecanlı buluyorum bu alanı... Bu alanda çok büyük ekonomik değerler görüyor ve onun için yatırım yapıyorum” değerlendirmesini yaptı.

Son yatırımı 2 milyon dolarla ‘taşıt’a yaptı

HASAN Aslanoba, internet yatırımlarını Aslanoba Capital adıyla kurduğu şirketiyle yapıyor. Aslanoba Capital, birkaç gün önce yeni bir yatırıma imza attı ve 860 bin bireysel üyesi olan, 125 binden fazla ilanla sahibinden ya da galeriden otomobil satın almak isteyenleri buluşturan Tasit.com’a 2 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdi.

Boyut kazanacak

Hasan Aslanoba, “Tasit.com’un var olan hızlı büyüme ivmesinin bu sermaye girişi ile birlikte yeni bir boyut kazanacağına inanıyoruz. Türkiye’de taşıt dikeyindeki seri ilan platformlarının hem alıcılara hem de satıcılara yeni ürün ve servisler sunmaları için büyük bir imkanla karşı karşıya olduklarını görüyoruz. Tasit.com’un bu imkanları en iyi şekilde değerlendirecek ekibe sahip olduğu yönündeki inancımız sonsuz” değerlendirmesini yaptı.

Necla Dalan/Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde