Suç duyurusu: Trump’a mektup davası açılsın

Suç duyurusu: Trump’a mektup davası açılsın

Mektubun Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletinin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanının onur, şeref ve saygınlığını zedeler nitelikte olduğunu belirtti.

Suç duyurusu: Trump’a mektup davası açılsın
16px
24px
19.10.2019 08:25
ABONE OLgoogle

Türkiye ve dünya kamuoyu, ABD Başkanı Donald Trump’ın tüm diplomatik nezaket kurallarını aşıp kaleme aldığı mektubu konuşurken, kamuoyu savcıların harekete geçmesini talep ediyor.

CHP'nin hukukçu Milletvekili Mahmut Tanal, Trump hakkında, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektup nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Sözcü'den Ümit Türk'ün haberine göre, Tanal dilekçesinde, mektubun Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletinin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanının onur, şeref ve saygınlığını zedeler nitelikte olduğunu belirtti.  Trump’ın Erdoğan’a yazdığı mektup ortaya çıktı: Hadi iyi bir anlaşma yapmaya çalışalım

Avukat İbrahim Özel de TCK 301'nci maddede yer alan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” ifadesine dikkat çekerek, “Trump'ın gönderdiği mektup kamuoyu tarafından duyuldu ve bilinir hale geldi. Kasıt gerçekleşmiştir” ifadesini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde