Su savaşları!

Su savaşları!

Kızılay, ‘Türk Kızılayı Doğal Kaynak Suyu’nun üretim ve satış hakkını geri aldı

Su savaşları!
16px
24px
10.10.2011 23:12
ABONE OLgoogle

Kızılay, 2007 yılında Şadırvan İçecek Üretim Sanayi şirketine verdiği ‘Türk Kızılayı Doğal Kaynak Suyu’nun üretim ve satış hakkını geri aldı. Kurum satışların durdurulması için 81 ilin valiliğine girişimde bulundu.

Kızılay, 2007 yılında Şadırvan İçecek Üretim Sanayi ile anlaşma yaparak, şirketin ‘Kızılay’ markasını kullanmasına izin verdi. Dönemin Kızılay Başkanı Tekin Küçükali yaptığı açıklamada şirketin yüzde 15’lik bölümünün Kızılay’a bağışlandığı ve bağış karşılığında isimlerinin kullanılmasına izin verdiklerini açıkladı. Aradan geçen 4 yıl içinde Şile’de bulunan doğal kaynak su ‘Türk Kızılayı Doğal Kaynak Suyu’ adıyla satıldı.

Ancak 2011 yılına gelindiğinde Kızılay ile Şadırvan arasında anlaşmazlık çıktı ve Kızılay dün gazetelere verdiği ilan ile Şadırvan arasında bir bağlantı kalmadığını kamuoyuna duyurdu.

Şartlar yerine gelmedi

Türk Kızılay Derneği verdiği ilanda şu ifadeler kullanıldı: “Son günlerde piyasada ‘Türk Kızılayı Doğal Kaynak Suyu’ markasıyla satılan içme suyunun Şadırvan İçecek Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve ülkemizdeki içme suyunun doğal kaynak suyu ile ilgili yasa mevzuatını çiğneyen başka firmalar tarafından çeşitli şekillerde üretildiği ve satışa sunulduğuna müşahede olunmuştur. Şadırvan İçecek Üretim Sanayi ve
Ticaret Anonim Şirketi ile Kızılay arasında imzalanan Türk Kızılayı’nın isim ve logo kullanımına ilişkin marka kullanım sözleşmesinin ilgili firmanın yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle noter kanalıyla çekilen ihtarname ile iptal edildi.”

İlanda, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne ruhsatın iptali için gerekli bildirimlerin yapıldığı belirtilirken satış ve üretimin durdurulması için de valiliklere başvuruda bulunulduğuna vurgu yapıldı. Konunun yargıya intikal ettiği belirtilirken, cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunluduğu açıklandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde