Star'ın yeni patronu Ethem Sancak mı?

Star'ın yeni patronu Ethem Sancak mı?

Kanal 24 ve Star gazetesi el değiştirdi.

Star'ın yeni patronu Ethem Sancak mı?
16px
24px
21.04.2014 19:23
ABONE OLgoogle
Medya dünyasında taşlar yine yerinden oynadı. Kurulduğu günden bu yana üç kez el değiştiren Star Medya Grubu bir kez daha el değiştirdi. Grubun yeni patronu medyanın da grubun da çok da yabancı olmadığı bir isim; Ethem Sancak. Yani Star Medya’nın ilk sahibi olan işadamı. Sancak halen SkyTürk360 ve Akşam Gazetesi'nin de sahibi durumunda.

İddialara göre Star Medya Grubu’nun sahibi Fettah Tamince, seçim sürecinde iktidar-cemaat kavgasında daha bir tarafsız politika izlemek istedi. Öyle ki yazarlara da Gülen Cemaatiyle ilgili çok sert bir tutum almamalarını rica etti, bu durum ise iktidar çevresinde rahatsızlık yarattı. Tüm bu yaşananların ardından da grup tekrar Ethem Sancak’a satıldı.

ETHEM SANCAK KİMDİR?

İlk ve orta eğitimini Siirt'te tamamlayan Sancak üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı. 1976 yılında mezun olduktan sonra 1976-1978 yılları arasında gazetecilik yaptı.

İlaç dağıtımı sektörünün yüzde 40'ını elinde bulunduran Hedef Alliance'ın sahibi olan Sancak'ın, tarım ve hayvancılık alanında da büyük yatırımları var. 68'li, komünist, Perinçek'in liderliğini yaptığı TİKP'li ve Aydınlıkçı, eski CHP delegesi, yeni TÜSİAD üyesi ve Hz. Muhammed'in soyundan gelme bin beş yüz kişilik Siirtli bir ailenin reisi. Kendisini "Tayyip Erdoğan sevdalısı"olarak niteleyen Sancak, daha önce de Star Gazetesi'nin ve Kanal 24'ün sahibiydi.  Medyadan uzaklaşmasını "Erdoğan'ı desteklemek için medyaya girdim, bana ihtiyaç kalmadığı için de gazete ve televizyonumu sattım" diye açıklamıştı.
Medyaradar
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde