Star'ı kızdıracak haber: Arkasındaki güç kim?

Star'ı kızdıracak haber: Arkasındaki güç kim?

Satış ve okur erişiminde son sıralarda olan yandaş Star Gazetesi her ne hikmetse, devlet ve özel sektörden ilan almada ilk sırada!

Star'ı kızdıracak haber:  Arkasındaki güç kim?
16px
24px
23.11.2013 06:27
ABONE OLgoogle

Sözcü: Okunmayan Star Gazetesi’ne ilanla para aktarıyorlar

Satış ve okur erişiminde son sıralarda olan yandaş Star Gazetesi her ne hikmetse, devlet ve özel sektörden ilan almada ilk sırada!

TÜR­Kİ­YE­’de ga­ze­te­ler, ne ya­zık ki, sa­tış ba­şa­rı­la­rı­na ve Basın İzleme Araştırma Komitesi’nin (BİAK) okunma oranlarına göre de­ğil, ik­ti­da­ra ya­kın­lı­ğı­na gö­re ilan alı­yor… Bu­nun en çar­pı­cı ör­ne­ği, AKP Erzincan es­ki Mil­let­ve­ki­li Tev­hit Ka­ra­ka­ya­’nın sa­hi­bi ol­du­ğu Star Ga­ze­te­si…

 Bas­kıy­la ilan alı­yor

OKUN­MA­MA­SI­NA rağ­men dev­let­ten ve özel sek­tör şir­ket­le­rin­den en faz­la ila­nı bu ga­ze­te alı­yor. Bel­li ki, sat­ma­yan, okun­ma­yan bu ga­ze­te­ye ilan ve­ril­me­si için yük­sek­ten bi­ri­le­ri ta­ra­fın­dan bas­kı ya­pı­lı­yor.

Kim­den kor­ku­yor­lar

BAS­KI­DAN kor­kan ko­ca ko­ca şir­ket­ler de, “Bi­ze ne­den ilan ver­mi­yor­la­r” di­ye bir sü­re ön­ce kam­pan­ya baş­la­tan Star’a ilanlarla para yağ­dı­rı­yor­lar. Hal­ka açık bu şirketleri SPK’nın incelemesi gerekiyor.

Az satıyor, az okunuyor ama…

GA­ZE­TE­LE­RİN net sa­tış ve hal­ka eri­şi­mi­ni ta­kip eden ve an­ket ha­zır­la­yan Ba­sın İz­le­me Araş­tır­ma Ko­mi­te­si­’nin (Bİ­AK), Ha­zi­ran-Tem­muz-Ağus­tos 2013 dö­ne­mi­ni kap­sa­yan son ra­po­run­da, Söz­cü Ga­ze­te­si­’nin okur eri­şi­mi 1 mil­yon 210 bin ki­şi ola­rak açık­lan­dı ve lis­te­de 4’ün­cü sı­ra­da yer al­dı. (Üst­te sol­da). Ay­nı ra­por­da Star için “30 bin­lik okur eri­şi­mi­nin al­tın­da kal­dı­ğı için öl­çüm­le­me­ye alın­ma­dı­” de­nil­di.

BÖY­LE­CE­ dev­let­ten ve özel sek­tör­den en faz­la ila­nı alan bu ga­ze­te­nin oku­ra ulaş­ma­dı­ğı ve okun­ma­dı­ğı bel­ge­len­miş ol­du… Sağ­da­ki tab­lo­da ise ga­ze­te­le­rin Ha­zi­ran-Tem­muz-Ağus­tos 2013 or­ta­la­ma net sa­tış ra­kam­la­rı gö­rü­lü­yor.

SÖZ­CÜ Ga­ze­te­si lis­te­de 4’ün­cü sı­ra­da… Ba­yi sa­tı­şı 30 bin ci­va­rın­da yer alan Star Ga­ze­te­si ise be­da­va ve abo­ne­li da­ğı­tı­mı­na rağ­men lis­te­nin son sı­ra­la­rın­da yer alı­yor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde