Star'dan kovuldu Erdoğan'a danışman oldu

Star'dan kovuldu Erdoğan'a danışman oldu

Star'dan olaylı şekilde kovulan Cemil Ertem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomist - finans danışmanı oldu

Star'dan kovuldu Erdoğan'a danışman oldu
16px
24px
27.01.2015 07:58
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Ertem, ekonomi ve finans alanlarında danışmanlık yapacak.
 
Cemil Ertem Kimdir?
 
Ekonomist doktor, gazeteci, yazar kimliğiyle tanınmaktadır. Günlük gelişme ve haberlerden yola çıkarak, iktisat teorisini politikayla birleştirerek ekonomi yazıları yazmaktadır. Üniversite eğitimini Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını ise finans ve iktisat alanlarında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi- Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yapmıştır.
 
İktisat ve siyaset konusunda uzun yıllardır çeşitli dergi ve gazetelerde yazan Ertem, Nokta ve Forbes dergilerinde köşe yazarlığından sonra Taraf gazetesinde, kuruluşundan yakın zamana kadar, ekonomi-politik yazıları yazmıştır. ATV Ana Haberde ekonomi ve siyaset editörlüğü görevini yürütmüştür. İstanbul Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Ertem Finans ve İşletme dersleri vermiş, Star gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır.
 
Bilgi ekonomisi, ekonomi-politik, alternatif büyüme ve para teorileri alanında çalışan Ertem 2011 yılı MÜSİAD en iyi ekonomi yazarı ödülünü almıştır.
 
Etkileşim Yayınları'ndan Bitişler ve Başlangıçlar ve Yeni Dünya Düzeni-WikiLeaks (Özgür Uçkan'la) adlarında kitapları bulunmaktadır.

‘Karaalioğlu troll çıktı’ haberinden sonra önce Ertem kovuldu

4 Ağustos 2014 tarihli Taraf gazetesinde, ‘Karaalioğlu troll çıktı’ başlığıyla çıkan, Karaalioğlu’nun Twitter’da ‘Gizli Arşiv‘ adlı hesabı yönettiğine ilişkin haberin de Bulut ve Ertem tarafından yaptırıldığı iddialarının ortaya saçılmasının ardından Cemil Ertem’in Star’daki yazılarına son verilmişti.

Cemil Ertem bu duruma tepkisini, “Medya içindeki hırsızlara, mülk düşkünlerine, kendi patronunu soyanlara karşı çıkın, acayip günlerde masa altına saklananları bilin” mesajıyla göstermişti.

Ertem’in gazeteyle ilişiğinin kesilmesi kararını veren Karaalioğlu kısa bir süre sonra aynı akıbete uğradı ve görevinden alındı.

"Medya içindeki hırsızlar" diye tepki göstermişti

Star gazetesinden kovulan Cemil Ertem, kişisel Twitter hesabından ilginç bir göndermede bulunarak "Medya içindeki hırsızlara, mülk düşkünlerine, kendi patronunu soyanlara karşı çıkın, acayip günlerde masa altına saklananları bilin" diye yazdı.

Cemil Ertem'in, "Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut ile birlikte Ak trolleri kullanarak, aralarında Star Medya Grubu CEO'su Mustafa Karaalioğlu'nun da bulunduğu bazı isimlere karalama operasyonu yaptığı" iddia edilmişti.

Cemil Ertem'in 'Ak troller'le olan özel yazışmalarının sosyal medyada yayılmasından kısa bir süre sonra Ertem'in Star'dan kovulduğu haberi medyaya düştü.

Kovulduktan sonra Twitter'dan gazetesini ağır bir dille eleştiren Ertem,"Arkadaşlar; bu ülkenin yağmalanmasına, kamu değerlerinin tekellere devrine, neoliberal politikalara, satılık kurumlara, bürokrasiye karşı çıkın.Medya içindeki hırsızlara, mülk düşkünlerine, kendi patronunu soyanlara karşı çıkın, acayip günlerde masa altına saklananları bilin" diye yazmıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde