Star Medya Grubu'nda kriz patladı!

Star Medya Grubu'nda kriz patladı!

Grubun yeni sahibi Ethem Sancak ile Mustafa Karaalioğlu arasında soğuk rüzgarlar estiren ve Karaalioğlu'nu istifa noktasına getiren olay ne?

Star Medya Grubu'nda kriz patladı!
16px
24px
21.07.2014 20:10
ABONE OLgoogle
Medyada, özellikle de televizyon dünyasında Eylül başı itibariyle bugüne dek görülmedik çapta taşlar yerinden oynayacak, büyük bir “kadro harekâtı” yaşanacak. Editöründen sunucusuna, haber müdüründen yayın yönetmenlerine birçok kanalda ve gazetede yer değiştirmeler olacak gibi görünüyor.

İktidara muhalif yayın organlarından ziyade, Başbakan Erdoğan’la hareket eden “havuz medyası” diye yaftalı televizyonlar ile gazeteler için sert rüzgârların eseceği yorumları yapılıyor.

İşadamı ve aynı zamanda AKP Merkez Karar ve Yürütme Kurulu üyesi de olan Ethem Sancak’ın sahibi olduğu yayın organlarında radikal denebilecek hamleler için hazırlıklar son sürat devam ediyor. Bunun için hem Ethem Sancak hem de yeğeni Murat Sancak’ın Temmuz sıcağında saatler süren toplantılarda bir dizi kararlar aldıkları konuşuluyor.

Elinin sıkılığıyla bilinen Türkiye’nin önde gelen zenginlerinden Ethem Sancak’ın 2007’de kurucusu olduğu, sonra devrettiği ve bu yıl yeniden satın aldığı haber kanalı 24’te ve Star gazetesinde tasarrufa gideceği öğrenildi. Sancak’ın Star gazetesinin giderlerinden, özellikle de yöneticilerin astronomik aylıkları ile kurum kasasından çıkan lüks harcamalarından rahatsızlık duyduğu konuşuluyor.

Öyle ki, Star Medya Grubu'nun İcra Kurulu Başkanlığını yürüten Mustafa Karaalioğlu’nun, mali ve idari yetkileri koordine etmeye başlayan Murat Sancak’la karşı karşıya geldiği, aralarında soğuk rüzgarlar esmeye başladığı söyleniyor.

Krizin ilk kıvılcımı, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert ile yolların ayrılmak istenmesi konusunda çakıldı. Bizzat Ethem Sancak’ın isteğiyle Cömert’in sözleşmesinin fesh edilmek istendiği, ancak İcra Kurulu'nun toplanamaması nedeniyle bu isteğin yerine getirilemediği belirtiliyor. Mustafa Karaalioğlu’nun kendisi gibi Trabzonlu olan Cömert’in işine son verilmesi halinde kendisinin de ayrılacağını ima etmesinin bardağı taşıran son damla olduğu söyleniyor.

Mustafa Karaalioğlu’nun Star’dan ayrılarak Erdal Şafak’ın yerine Sabah gazetesinin Genel Yayın Yönetmenliği koltuğuna oturacağı, bunun için Başbakan Erdoğan’dan randevu istediği de konuşuluyor.  

Karaalioğlu-Sancak geriliminin Star’da yazan Fehmi Koru’nun Habertürk gazetesine transferiyle iyiden iyiye su üstüne çıktığı, Koru’nun tazminatının ödenmesinde de tatsız gelişmeler yaşandığı ve devreye hatırı sayılır kişilerin girdiği bir diğer kulis bilgisi.

Star gazetesinde aynı çizgide yorumlar yapan çok sayıda yazar bulunmasının da bir diğer rahatsızlık konusu olduğu Medyaradar’a gelen bilgiler arasında.

Medyaya "Tayyip Erdoğan'ı ve başlattığı hareketi tek sesli Türkiye'de savunmak için" girdiğini açıklayan ve "Başbakan'a sevdalıyım. Benim idolüm" sözleriyle tartışma yaratan Ethem Sancak,  tarımdan sağlığa, medyadan ilaca, hatta son dönemde teknolojiye kadar pek çok alanda yaptığı işlerle iş dünyasında müstesna bir yere sahip.

Ethem Sancak, 24 TV ve Star gazetesinin yanı sıra, 360 televizyonu, Akşam ve Güneş gazeteleri; Alem, Platin, Stuff, Autocar ve FourFourTwo dergileri, Lig Radyo ve Alem FM radyolarının da sahibi.

Medyaradar
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde