Stadyumdan enerji çıktı! Dışkıdan eneri üretecekler

Stadyumdan enerji çıktı! Dışkıdan eneri üretecekler

Hakan Şükür, hayvan dışkısından yakıt üretmeye hazırlanıyor. HBA Enerji adlı şirkette Şükür'ün ortağı olan Alpay Ünal, 'Ankara'nın yanı sıra başka yerlerde de projelerimiz var' dedi

Stadyumdan enerji çıktı! Dışkıdan eneri üretecekler
16px
24px
28.01.2011 07:59
ABONE OLgoogle

Türkiye'deki her elektrik faturasındaki yüzde 2'lik payın sahibi TRT'de futbol yorumculuğu yapan Hakan Şükür, enerji sektöründeki yatırımlarını çeşitlendiriyor.

Konu hakkında bilgi veren HBA Enerji'nin Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Ünal, Ankara'da biyoyakit projelerinin olduğunu doğrulayarak 'Bunun gibi birkaç bölgede daha bu şekilde projelerimiz bulunuyor' diye konuştu. Yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimi konusunda farklı proje geliştirme çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Ünal, henüz EPDK'dan lisans alma aşamasına gelmediklerini kaydetti.

ÜRÜNDÜL'LE ORTAK OLDU

HAKAN Şükür cephesinde bir başka yenilik daha var. Şükür, aynı ekranı paylaştığı futbol yorumcusu Ömer Üründül ile birlikteliğini enerjiye de taşıdı. Şükür, 'Hidroelektrik santral projelerimiz var, proje geliştiriyoruz. Doğalgaz ile de ilgili çalışmalar sürdürüyoruz. Burada Ömer Üründül'ün sahibi olduğu Üründül Enerji ile bir işbirliği yaptık. Kırklareli'nde yapılacak olan doğalgaz çevrim santralnda birlikte hareket ediyoruz' dedi. Üründül Enerji, birkaç ay önce Kırklareli'nde 240 megavat gücünde olacak doğalgaz çevrim santralı için EPDK'ya başvuruda bulunmuştu. Hakan Şükür de bu girişimden habersiz 17 Ağustos'ta Kırklareli'ye giderek dönemin valisi Cengiz Aydoğdu ile görüşmüştü. Futbol dünyasının iki ismi ayrı projeler yerine aynı projede buluşmayı tercih etti.

UYGUN DA MI ORTAK?

FUTBOLU bıraktıktan sonra ticarete atılan Hakan Şükür, Alpay Ünal ile ortak şirket kurmuştu. İkilinin bir araya gelmesini sağlayan olay bir başka ticari girişim. Hakan Şükür ve şu anda Eskişehirspor'un teknik direktörlüğünü yapan Bülent Uygun, Ankara'da CEPA alışveriş merkezinde Fast 'njoy adlı bir restoran açtı. Alpay Ünal da bu alışveriş merkezinin sahibinin damadı. Çankırı Ticaret Borsası Başkanı Hüsnü Ünal'ın Oğlu olan Ünal, bir dönem Başbakanlık'ta da görev yapmıştı. Her ne kadar HBA Enerji adlı şirkette Bülent Uygun'un ortak olarak adı görünmüyorsa da şirketin adının bu üç ismin baş harflerinden oluştuğu da konuşuluyor. HBA'nin Alpay Ünal'ın yönettiği Ankaralı Albe Grubu'nun çatısı altında faaliyet gösterecekti. Kulislerde ekibin Albe Grup'tan ayrıldığı ve sadece HBA olarak faaliyetine devam edeceği konuşuluyor

Esin Gedik/Akşam

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde