St. Regis, Demsa’yı nasıl ikna etti?

St. Regis, Demsa’yı nasıl ikna etti?

Demsa yönetimi, Maçka Oteli için Türkiye’de belki de ilk defa denenen bir yönteme başvurdu. St. Regis, Sabancıları nasıl ikna etmiş?

St. Regis, Demsa’yı nasıl ikna etti?
16px
24px
20.09.2013 12:15
ABONE OLgoogle

Türkiye'ye getirdiği dünyaca ünlü markalardan sonra turizm yatırımlarına hız veren Demsa Group, üst kullanım hakkını satın aldığı Pera Palace Hotel için Şeyh El Maktum‘un Dubai'deki ultra lüks yelken otelini de işleten şirketi Jumeirah Group'u ikna etmişti.

Demet ve Cengiz Çetindoğan tarafından yönetilen grup, turizmdeki ikinci atağını eski Maçka Oteli satın alarak attı. Burası Nişantaşı’ndaki merkezi konumu ve sahip olduğu manzara nedeniyle başta Jumeirah Group olmak üzere dünyanın önde gelen zincir otellerinin ilgisini çekiyordu.

Durum böyle olunca oteli işletecek firmayla ilgili söylentilerin arkası kesilmez oldu. İşletmeci olarak birçok ünlü markanın adı dolaşıp durdu. Bu durum Demsa yönetiminin ‘kızlarının talipleri’ karşısına tok satıcı olarak  çıkmasına yol açtı. Hatta kulağımıza Demsa yönetiminin Türkiye’de belki de ilk defa denenen bir yönteme başvurduğuna ilişkin söylentiler bile geldi.

O söylentilere göre, Demsa yönetimi, otellerini işletmeye talip olan firmalardan yeterlilik belgesi talep edip, burayı nasıl farklı hale getirecekleri konusunda kendilerini ikna etmelerini istiyormuş. Geçen hafta otelin işletmesi için dünyanın en önemli otel gruplarından Starwood Hotels & Resorts’un en lüks markası St. Regis’le masaya oturuldu ve imzalar atıldı. Biz de St. Regis’in Demsa yönetimini nasıl ikna ettiğini merak ettik.

St. Regis, Boğaz manzaralı, dördü dünyaca ünlü tasarımcılar tarafından özel olarak tasarlanan 118 odası bulunan otelin misafirlerine, kişiye özel uşak-kâhya (butler) vereceğini taahhüt etmiş.

St. Regis yönetimi, Çetindoğan Ailesi’ne otellerindeki hizmetleri geleneksel lüks anlayışıyla değil, modern lüks, yani yeni neslin talepleri doğrultusunda şekillendirdiğini söylemiş. Otelde çalışacak toplam personelin yüzde 15’inin kişiye özel uşak-kâhya (butler) hizmeti verecek olması, Demsa yönetimini ‘yeni lüks’ konusunda ikna etmeyi başarmış. Arsa bedeliyle birlikte toplam yatırımı 180 milyon doları bulan otelin 2014’ün ilk yarısında hizmete girmesi planlanıyor.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde