Sponsor sabıkalı otobüscü

Sponsor sabıkalı otobüscü

İsmail Türüt'ün ifade vermek için adliyeye gelirken kullandığı lüks cipin sahibi sabıkalı çıktı

Sponsor sabıkalı otobüscü
16px
24px
21.09.2007 03:53
ABONE OLgoogle

Süleyman Arıoğlı/Bayram Ok'un haberi

İsmail Türüt'ün 'Plan Yapmayın' türküsüyle ilgili ifade vermek için adliyeye gelirken kullandığı lüks cip Metro Turizm'e ait çıktı. Şirketin sahipleri çok sayıda suç ile anılmıştı

'PLAN yapmayın' isimli olay türkü nedeniyle İstanbul Adliyesi'ne ifade vermeye gelirken İsmail Türüt ve Ozan Arif'e tahsis edilen Hummer cip, adı daha önce “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak” ve “uyuşturucu suçlarından” takibe uğrayan Galip Öztürk'e ait Elit Otelcilik şirketine ait çıktı.

Kendisine soru soran gazetecileri de tartaklatan Türüt'e cipin Galip Öztürk'ün kardeşi Talip Öztürk tarafından tahsis edildiği ortaya çıktı. Türüt, cipin hemşerisi Talip Öztürk tarafından verildiğini söylerken, “O gün benim cipim tamirde olduğu için Talip, bana şoförüyle birlikte cipini tahsis etti ve adliyeye öyle geldik. Kendisi yaşadığımız olaylarla ilgili bana geçmiş olsun ziyaretine gelmişti. Bunda yanlış olan ne var” dedi. Rizeli olan Türüt'ün hemşerilerim diye hitap ettiği Samsunlu Öztürk kardeşlerin ise suç dosyaları hayli ilginç.

Galip Öztürk, dokuz yıl önce bir kişinin öldürülmesi ile ilgili, 2003 yılında da 12 adamıyla çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve dolandırıcılık suçlamalarıyla ikinci defa gözaltına alınmıştı. Bu olayın ardından Hakan Demirci adına düzenlenen sahte pasaportla ABD'ye giden Öztürk burada da Fatma Çakır isimli bir kadınla evlenmiş ancak ABD uyuşturucuyla mücadele biriminin (DEA) takibinden kurtulamamıştı. Hummer cip, Metro Yatırım ve Menkul Değerler A.Ş. bünyesindeki Elit Otelcilik adına kayıtlı. Şirketin önceki ortakları Galip, Talip ve Uğur Öztürk bir süre önce şirketi eşleri Fatma, Ayten ve Bedliye Öztürk'e devretmişti. Fatma Öztürk, Galip Öztürk'ün ABD'de Hakan Demirci adına düzenlenen sahte pasaportla yaşadığı sırada evlendiği eşi.

Plan klibinin mimarı: Kimseden kaçmıyorum

İSMAİL Türüt'ün seslendirdiği, sözlerini Ozan Arif'in yazdığı, 'Plan Yapmayın' isimli türküye klip hazırlayarak You Tube'a gönderen Samsunlu 21 yaşındaki Hakan Öztekin, ''Kimseyle görüşmek istemiyorum, kimseden de kaçmıyorum, istenildiği zaman gider ifademi veririm'' dedi. Samsun'un Çarşamba İlçesi'ne bağlı Çınarlık Beldesi'nde yaşayan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çarşamba Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Bölümü son sınıf öğrencisi Öztekin'in annesi Emine Öztekin, ''Hakan'a bunu sorduğumuzda sadece Türüt'ün şarkısına uygun olsun diye öylesine hazırladığını bize söyledi'' dedi. Çınarlık Beldesinde bir internet cafede çalışan ve dört kardeşi olan Öztekin'in babası Ahmet, bir dönem Çınarlık Belde Belediye Başkanlığı yapmıştı.

Akşam

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde