Sözlü savunma sırası kimde?

Sözlü savunma sırası kimde?

Bankacılara ve otomobilcelere yüksek ceza veren Rekabet Kurulu, kimleri sözlü savunmaya çağırdı?

Sözlü savunma sırası kimde?
16px
24px
18.05.2011 14:18
ABONE OLgoogle

Rekabet Kurumunun internet sitesinde Anadolu Elektronik Aletler Paz. ve Tic. A.Ş. ile Samsung Electronics İstanbul Paz. ve Tic. Ltd. Şti. hakkında yürütülen soruşturmanın sözlü savunmasının 21 Haziran 2011 tarihinde yapılacağı duyuruldu. 

     Kurulun dünkü kararları, Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlandı. 

     Buna göre, kurul, akaryakıt istasyonlarında pompalara takılan yazar kasa cihazlarının arızalanması sonucunda yüksek fiyattan servis ücreti talep edildiği iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda, 4054 sayılı Kanun uyarınca soruşturma açılmasına gerek olmadığına, şikayetin reddine karar verdi. 

     Konya Şeker Fabrikası'nın sözleşmeli tarım usulüne dayalı şeker pancarı üretimi yaptırdığı çiftçileri, iştiraki olan Beta Ziraat ve Ticaret A.Ş.'den pancar tohumu tedarik etmeleri koşulunu getirmek suretiyle tohum alımları bakımından sınırlandırdığı ve yüksek alım maliyetlerine maruz bıraktığı iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda da, soruşturma açılmasına gerek görülmedi. 

     Kurul, Aydın'da faaliyet gösteren 24 özel dershanenin Aydın Dershaneler Birliği Derneği (AYDEBİR) bünyesinde bir araya gelerek dershane ücretlerini belirledikleri, belirlenen ücretlerden indirim yapan dershanelere cezai yaptırım uyguladıkları ve dernek tarafından yapılan seviye belirleme sınavı sonuçlarına göre öğrencilere tüm dershanelerde geçerli olan indirim çekleri dağıtıldığı iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar verdi. 

     Bununla birlikte derneğin çatısı altında üye dershanelerin katılımıyla gerçekleştirilen ortak indirim çeki ve fen lisesi öğrencilerine indirim yapılmasının önlenmesi uygulamaları ile dershanelerin kayıt dönemlerinde tanıtım ve reklam faaliyetlerinde bulunmalarının, öğrencilere çeşitli hediye ve promosyon vermelerinin ve diğer dershanelerin öğretmenlerine teklif götürmelerinin AYDERBİR onayına tabi olması yönündeki uygulamaların kanunu ihlal teşkil edebilecek nitelikte olması nedeniyle, bu uygulamaların sona erdirilmesini teminen derneğe görüş bildirilmesi hususunda Başkanlığın görevlendirilmesini kararlaştırdı. 
     
     MENFİ TESPİT VE MUAFİYET
     
     Kurul, bazı bankaların esnaf ve sanatkarların ticari kredilerinin yeniden yapılandırılmasına yönelik hazırladığı ''Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonuna Bağlı, Esnaf ve Sanatkarlar Odalarının Üyelerinin İsteğe Bağlı Olarak Finansal Yeniden Yapılandırılmalarına İlişkin Protokol''e 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddelerine aykırı bir nitelik taşımaması nedeniyle menfi tespit belgesi verdi. 
     
     BİRLEŞME VE DEVRALMALAR 
     
     Giesecke&Devrient GmbH ve BEB Industrie-Elektronik AG Burgdorf tarafından CI Tech Components AG unvanlı ortak girişim kurulması işlemine izin veren kurul, Şenocak Holding A.Ş.'nin yüzde 29 oranında hissesinin Metalfrio Solutions ve/veya Rome Investment Ltd. de dahil olmak üzere herhangi bir bağlı şirketi tarafından devralınması işlemine hakim durum yaratılması veya mevcut hakim durumun güçlendirilmesi ve böylece rekabetin önemli ölçüde azaltılması sonucuna yol açmayacağından izin verilmesine karar verdi. 

     Daimler AG ve Rolls-Royce Group plc tarafından, Tognum AG ve Rolls-Royce'un Bergen işi üzerinde birlikte ortak kontrol tesis etmesi işlemine izin veren kurul, Mustafa Mehmet Corporation'ın sahip olduğu Thrace Basin Natural Gas Turkiye Corporation'ın hisselerinin ve kontrolünün tamamının, TransAtlantic Worldwide Ltd. tarafından devralınması işlemini olumlu karşıladı. 

     Kurul, Trevira GmbH'nin hisselerinin tamamının Indorama Ventures Public Company Limited ve Sinterama S.p.A tarafından, imzalanan Ortak Girişim Sözleşmesi uyarınca işlem için kurulan Trevira Holdings GmbH aracılığıyla devralınması işlemine de izin verdi. 
     
     SÖZLÜ SAVUNMA TOPLANTISI
     
     Bu arada Rekabet Kurumunun internet sitesinde Anadolu Elektronik Aletler Paz. ve Tic. A.Ş. ile Samsung Electronics İstanbul Paz. ve Tic. Ltd. Şti. hakkında yürütülen soruşturmanın sözlü savunmasının 21 Haziran 2011 tarihinde yapılacağı duyuruldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde