Sözleşmeli öğretmene kadro müjdesi

Sözleşmeli öğretmene kadro müjdesi

Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesiyle ilgili çalışmalar tamamlandı..

Sözleşmeli öğretmene kadro müjdesi
16px
24px
07.03.2010 21:43
ABONE OLgoogle

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesiyle ilgili çalışmayı tamamladıklarını ifade ederek, “Sözleşmeli öğretmenler, kademeli olarak kadroya geçirilecek” dedi.

Eğitim Bir-Sen'in Başkent Öğretmenevi'nde düzenlediği “Eğitim-Öğretim-Bilim Hizmet Kolu Çalışanları Sorunları ve Çözüm Önerileri Şurası”na katılarak bir konuşma yapan Müsteşar Özgül, 70 bin'i bulan sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesiyle ilgili çalışmayı tamamladıklarını ifade etti. Özgül, “Hazırladığımız yasa taslağını Maliye Bakanlığı'na gönderdik. Kadroya geçirme işlemini en kısa sürede yapacağız. Sözleşmeli öğretmenler, kademeli olarak kadroya geçirilecektir” şeklinde konuştu.

Özgül, konuşmasında, son dönemde eğitime yönelik yapılan çalışmaları da anlatarak, son 5 yılda 187 bin öğretmen alımı gerçekleştirildiğini, 2010'da 40 bin öğretmen daha atanacağını belirtti. Özgül, il içi ve iller arası atamaları birlikte ve aynı zamanda yapmaya başladıklarını dile getirerek, eğitimde fiziki anlamda önemli bir mesafe alındığını, Cumhuriyet tarihinde en çok dersliğin son 7 yılda yapıldığını kaydetti.

6-7 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen Şura'da konuşan Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise, resmi ideolojinin Anayasal kurumları yozlaştırdığını savunarak, şunları söyledi:

“Hukuk garabeti sayılabilecek onlarca karara imza attırmıştır. Örneğin, YÖK'ün katsayı ile sınavını hatırlayın. Nasıl oluyorsa, bir kurum bir dönem tam yetkili oluyor, bir başka iktidar döneminde 'yetkisizsin' denebiliyor. Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanlığı seçimindeki tutumunu hatırlayın. Sonuç olarak mahkemeler kurulu, vesayet rejimin garantörleri, hukuk, baskı ve sindirme aracı haline getirilmiştir.”
Gündoğdu, laikliğe vurgu yaptığı konuşmasında şunları ifade etti:

“Söz konusu hukuk garabetinin en çok yaşandığı alanlardan biri de laikliğin yorumuyla ilgilidir. Laiklik, bir toplumdaki farklılıkların barışçı bir şekilde birarada var olmasına hizmet eder. Yoksa bizde olduğu gibi laiklik, siyasi-hukuki bir ilke olmaktan çıkarılıp devletin izlemesi ve millete dayatılması gereken bir toplum felsefesi olarak yorumlanamaz.” 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde