Sözcü muhabiri Gökmen Ulu bu haberlerden dolayı mı tutuklandı!

Sözcü muhabiri Gökmen Ulu bu haberlerden dolayı mı tutuklandı!

CHP’li vekiller, muhabirimiz Gökmen Ulu’nun İzmir Çeşme’deki rant iddialarını gündeme getirdiği için hedef alındığını söyledi. Balbay ve Çam, “Gökmen kardeşimizin asıl suçu gazetecilik yapmak” dedi

Sözcü muhabiri Gökmen Ulu bu haberlerden dolayı mı tutuklandı!
16px
24px
31.05.2017 04:45
ABONE OLgoogle

Sözcü'ye yönelik operasyon kapsamında tutuklanan muhabir Gökmen Ulu'nun, İzmir Çeşme'deki kıyı yağmasıyla ilgili rant iddialarını gündeme taşıması bazı çevreleri rahatsız etti.

CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Balbay ve Musa Çam, Ulu'nun tutuklanmasının perde arkasında bu haberlerin rol oynadığı görüşünü savundu.

Çeşme’de turizm imarıyla emsalsiz kazanç

“GÖREVİNİ YAPTI”

Balbay, “Gökmen kardeşimizin asıl suçu kent rantını ve işin gerçeğini ortaya koyması…Gökmen İzmir'de ne olursa olsun gerçeklere parmak basan bir gazeteciydi. Yaptığı her haberi belgeye ve bilgiye dayandırdı ve haksız paylaşımları dile getirdi” dedi.

Sözcü'ye yönelik operasyonu “basına darbe” olarak değerlendiren Çam da şunları söyledi:

CHP'li başkan, Folkart için encümen üyelerine baskı yaptı mı?

“Gökmen, son kurultayda AKP yönetimine giren Sancak Grubu'nun sahibi Ethem Sancak'ın İzmir Çeşme'de yapmış olduğu inşaatları kamuoyu gündemine taşımak gibi bir sorumluluğu ve görevi yerine getirdi. Gökmen, gazetecilik görevini yaptı. Bu tutuklamanın perde arkasında siyaset-ticaret ilişkisinin rol alabileceğini düşünmek istemiyorum. Ancak 15 yıllık AKP iktidarı döneminde bu ilişkilerin ne kadar yaygın ve iç içe olduğunu da çok iyi biliyoruz.”

Folkart Yapı’nın Çeşme’deki imar oyunları bitmiyor

BU SORULAR 10 AYDIR YANIT BEKLİYOR

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Çeşme'deki kıyı yağması ve Mesut Sancak'ın “Folkart Blu” adlı projesindeki iddiaları, 12 Temmuz 2016'da Meclis gündemine taşımıştı. Meclis iç tüzüğüne göre 15 gün içinde cevaplanması gereken önerge, 10 ayı aşkın süredir cevaplanmadı. Sertel, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya şu soruları yöneltmişti:

Ethem Sancak'ın yeğeninden Çeşme'ye hançer

? Çeşme Paşalimanı Koyu'nda bakanlığınız tarafından kaç firmaya turizm belgesi ve otel yapma izni verilmiştir?

? Bakanlığınız tarafından Folkart A.Ş.'ye verilen turizm belgesi ve otel ruhsatının kapsamı nedir?

? Bakanlığınızın otel ruhsatı verdiği inşaatın şu anki durumu ve yapının konut olacağıyla ilgili bilgisi var mıdır?

Medya patronu Ethem Sancak AKP yönetimine girdi

? Sahil şeridine en fazla 50 metreye kadar yapılaşma izni verilmesine rağmen Folkart Yapı A.Ş. tarafından yapılan inşaatın 39 metre mesafede olduğu belirtiliyor. Kıyı Kanunu'na açıkça aykırı olan bu yapılaşmaya izin verilmesinin gerekçesi nedir?

? Folkart Yapı A.Ş.'nin turizm imarı ile iki kat fazla inşaat yaptığı iddia ediliyor. Bu iddialar doğru mudur? Doğru ise bu konuda bir inceleme başlatıp gereğini yapmayı düşünüyor musunuz?

? Bu firma tarafından atıklar denize boşaltılırken, görüntü ve gürültü kirliliği yapılırken bakanlığınız bütün bunlara göz mü yumacaktır?

Başak Kaya/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde