Sözcü Gazetesi soruşturması: Mediha Olgun ve Gökmen Ulu tutuklandı

Sözcü Gazetesi soruşturması: Mediha Olgun ve Gökmen Ulu tutuklandı

Mahkeme tarafından ifadesi alınan Mediha Olgun ve Gökmen Ulu tutuklandı, Yonca Yücekaleli ise serbest bırakıldı. Kararın ardından Mediha Olgun, Bakırköy Cezaevi'ne gönderilirken, Gökmen Ulu geceyi Metris'te geçirdikten sonra, Silivri Cezaevi'ne gönderilecek.

Sözcü Gazetesi soruşturması: Mediha Olgun ve Gökmen Ulu tutuklandı
16px
24px
27.05.2017 03:42
ABONE OLgoogle

Sözcü Gazetesi'ne 19 Mayıs'ta başlatılan soruşturma ve gözaltılar, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde protesto edildi. Olgun, Ulu ve Yücekaleli'nin savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme ifadesini aldığı Mediha Olgun, Gökmen Ulu tutuklanırken, Yonca Yücekaleli serbest bırakıldı.

İstanbul Barosu, Türkiye Barolar Birliği, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası temsilcileri ile CHP Milletvekilleri, Sözcü Gazetesi'nin bazı yazarları, çalışanları ve gazete okurları biraraya gelerek "Özgür basın susturulamaz" sloganları attı. "Sözcü susarsa Türkiye susar" pankartı da açan grup adına gazetenin avukatlarından Celal Ülgen açıklama yaptı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Sözcü Gazetesi Mali İşler Müdürü Yonca Yücekaleli, internet sitesinin sorumlu müdürü Mediha Olgun ve muhabir Gökmen Ulu, adliyeye sevk edildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunca, Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay, internet sitesinin sorumlu müdürü Mediha Olgun, Mali İşler Müdürü Yonca Yücekaleli ve muhabir Gökmen Ulu hakkında ’’FETÖ’ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’’, ’’Cumhurbaşkanına suikast ve fiilî saldırı’’ ve ’’Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan’’ suçlarından soruşturma başlatılmıştı. 

Sözcü Gazetesi'nin internet sitesi sorumlu müdürü Mediha Olgun , İzmir Muhabiri Gökmen Ulu ve mali işler müdürü Yonca Yücekaleli, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. 

Saat 15.00 itibariyle ifadeler alınan Olgun, Ulu ve Yücekaleli'nin ifade verme işlemlerinin ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme ifadesini aldığı Mediha Olgun, Gökmen Ulu tutuklanırken, Yonca Yücekaleli serbest bırakıldı.  

Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni'nden ilk açıklama 

Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz tutuklamalara ilişkin, "Mediha Olgun ve Gökmen Ulu için verilen tutuklama kararı ile ilgili konuşan Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ‘İnşallah bu yanlıştan da dönülür’ dedi.  İşte o açıklama:

Maalesef iki arkadaşımız haber yaptıklarından dolayı tutuklama kararı verildi. Tahmin ediyorum, avukatların söylemesine göre, bu suçlamadan da kurtulacağız. Çünkü yöneltilen suçlamalarda bir şey yok. Gökmen’i suikasta ortak olma ile suçluyorlar. Mediha da sadece orada sorumlu haber müdürü, başka hiçbir şeyle alakası yok. Çok acı, çok üzücü bir şey. Umarım adalet yerini bulur, biz adalete güveniyoruz. Hukukun ileride yine işleyeceğini ve adaletin basından ve çalışandan yana olacağını düşünüyoruz. İnşallah bu yanlıştan da dönülür. Arkadaşlarımız da tekrar serbest kalır. Başka gazeteci arkadaşlar da inşallah haberlerinden dolayı tutuklanmaz. Biz kimseyi karalamaya çalışmıyoruz. Biz habercilik yapıyoruz, yapacak da başka bir işimiz yok." dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde