Sözcü, Ak Partili belediyenin kiracısı oldu!

Sözcü, Ak Partili belediyenin kiracısı oldu!

Sözcü Gazetesi'nin televizyon kanalı olabilmek için uzun bir süredir mücadele veren Sözcü TV, Ak Partili Sivas Belediyesi'nin kiracısı olduğu ortaya çıktı

Sözcü, Ak Partili belediyenin kiracısı oldu!
16px
24px
05.10.2020 14:21
ABONE OLgoogle

Medyada; ''RTÜK'e takılmamak için mevcut bir lisansı satın alarak yayın yapmak isteyen Sözcü TV, Sivas SRT'yi geçtiğimiz aylarda satın almıştı. Şimdiye kadar rakam pek teleffuz edilmese de Sözcü'nün patronu Burak Akbay'ın Sivas SRT'nin sahibi Ahmet Hasdemir'e 1.5 Milyon TL lisans bedeli ödediği söyleniyor.

İsmi değiştirmeden SRT (Sözcü Radyo TV) olarak devam edilecek'' şeklinde haberler duyuldu. Ancak Sözcü Gazetesi'nin Sözcü TV'ye lisans izni için yaptığı başvuruyu 6 aya yakın süredir ele almayan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TV kanalına izinsiz “Logo değişikliği yaptığı'' gerekçesiyle 26 bin lira para cezası verdi.

Süreç devam ederken, hükümete muhalif olan Sözcü Gazetesi'nin SRT’yle birlikte AK Partili Sivas Belediyesi’nin kiracısı olduğu ortaya çıktı.  

Ticaret Gazetesi'ne göre SRT'nin yeni sahibi olan Mega Ajans ve Reklamcılık A.Ş'nin Ak Partili Sivas Belediyesi'ne ait Kavukçu İş Hanı'nda kiracısı olduğu görülüyor. Kira kontratı ise yıl sonu bitiyor. Bakalım AK Partili belediye, Sözcü TV'yle kira kontratını yenileyecek mi!

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde