Soylu, Suriyelileri böyle savundu: Yüzde 62’si Misak-ı Milli sınırlarından

Soylu, Suriyelileri böyle savundu: Yüzde 62’si Misak-ı Milli sınırlarından

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son günlerde Türkiye’deki Suriyelilere gösterilen tepkilere yanıt verirken “Suriye’den bize gelenlerin yüzde 62’si Misak-ı Millî sınırları içerisinde” dedi.

Soylu, Suriyelileri böyle savundu: Yüzde 62’si Misak-ı Milli sınırlarından
16px
24px
07.01.2019 07:48
ABONE OLgoogle

Habertürk’ten Kübra Par’ın sorularını yanıtlayan Soylu, yılbaşı gecesi Taksim’de ÖSO bayrağı açarak kutlama yapan Suriyelilere gösterilen tepkilerle ilgili uyarılarda bulundu.

Meseleye Taksim üzerinden bakmanın yanıltıcı olacağını belirten Soylu, sözü edilenlerin ölümden, tecavüzden, savaştan kaçan insanlar olduğunu vurguladı.  Devletin rakamları.. Türkiye'deki her 4 kişiden 1'i Suriyeli olacak

Soylu şöyle devam etti:

 “Türkiye bu konuda belki de insanlık tarihine adını yazdıracak bir tavır ortaya koyuyor. Bu kolay bir şey olsa, Avrupalılar isterdi, ‘gelmesinler‘ diye çaba sarf etmezlerdi. Biz Türkiye’ye gelen bu insanlarla, yüz yıl önce aynı sancak altında yaşıyorduk. Suriye’den bize gelenlerin yüzde 62’si Misakı Millî sınırları içerisinde. Çanakkale Şehitliği’nde, bu topraklar için kendilerini feda edenlere bir bakalım.

Şehitliğimizde Hama’dan 189, Halep’ten 544, Şam’dan 91, İdlib’ten 129, Lazkiye’den 31, Deyrizor’dan 67 kişi var. Ayrıca, kayıtlarda şehir belirtmeden sadece “Suriye” yazan 51 şehidimiz var. Kayda girmeyen, ismi yazılmayan ama Çanakkale’de veya başka cephelerde şehit olmuş insanlar da var. 2011 yılından bugüne kadar Suriyeliler kendi memleketleri için 71 bin 923 şehit vermişler.

 166 bin 823 de gazi var. Rejimle mücadelede 60 bin 500, Fırat Kalkanı Harekâtı’nda 1281, Zeytin Dalı Harekâtı’nda 477, DEAŞ ile savaşta 6 bin 280, KCK-PYD- YPG ile savaşta 3 bin 385 şehitleri var. O yüzden, ‘Bu adamlar burada ne yapıyorlar?’ sorusunu soramayız”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde