Sosyetik gelinler ortak oldu

Sosyetik gelinler ortak oldu

Sosyetenin iki ünlü ismi, iki Fransız çocuk markasını Türkiye'ye getirip mağaza zinciri kuracak

Sosyetik gelinler ortak oldu
16px
24px
29.06.2011 08:27
ABONE OLgoogle

Dedemanlar'ın gelini İpek Sevim Dedeman ile Özkaynaklar'ın gelini Selin Habbab Özkaynak, iki Fransız çocuk markasını Türkiye'ye getirip mağaza zinciri kuracak

Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman'ın oğlu Rıfat Dedeman'ın tekstil mühendisi eşi İpek Sevim Dedeman ile, işadamı Oktay Özkaynak'ın oğlu Okan Özkaynak'ın eşi ve Delta Holding Yönetim Kurulu Üyesi Selin Habbab Özkaynak, çocuk giyim işinde ortak oldu. Fransız çocuk giyim markaları Jacadi ve Okaidi'nin mağazalarını açmak için Akmerkez ve Forum İstanbul yönetimi ile el sıkışan iki işkadını, eylülde görücüye çıkıyor.

Selin Habbab Özkaynak ile çok eski arkadaş olduklarını ve bu işi birlikte yapmaya karar verdiklerini belirten İpek Sevim Dedeman, "Tekstil aile işimiz olduğu için yıllarca bu sektörün içindeydim. Tekstil mühendisliği okudum. Çocuk doğduktan sonra yeniden bu meşakkatli işe dönmek istemedim. Bu proje önümüze geldi. Selin ile karar verdik ve işe girdik. Selin'in de benim de anne olmamızın çocuk markalarını getirmemizdeki etkisi büyük" diye konuştu. Dedeman 2 yılda 15 mağaza açmayı planladıklarını ve büyükşehirlerde olmak istediklerini kaydetti.

Lübnanlı ortak geldi

Fransız markanın sayesinde Lübnanlı bir de ortakları olduğuna dikkat çeken Dedeman, "Lübnanlı ortağımız bu iki Fransız markanın Ortadoğu temsilcisi. Bu şekilde yurtdışı bağlantımız da olacak" dedi. Ortaklar gelir gruplarına göre markaları da ayrıştırdı. Akmerkez'de üst gelir grubuna hitap eden Jacadi, Forum İstanbul'da ise orta gelir grubuna hitap eden Okaidi mağazaları açılacak.

İTO'ya kaydoldu

Temmuz ayında projeye son şeklini verecek ortaklar İstanbul Ticaret Odası'na da (İTO) Dorimu Giyim adı ile kayıt yaptırdı. 300 milyon lira sermayeyle kurulan şirkette İpek Sevim Dedeman Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı sürdürecek.

Pınar Çelik/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde