Sosyetenin tanınmış ismi, Doğan Grubu'yla ortak oldu

Sosyetenin tanınmış ismi, Doğan Grubu'yla ortak oldu

Cemiyet hayatının tanınmış simalarından Elif Dürüst, Doğan Grubu'yla ortak şirket kurdu. Bu şirket ne yapacak?

Sosyetenin tanınmış ismi, Doğan Grubu'yla ortak oldu
16px
24px
12.08.2011 15:18
ABONE OLgoogle

İdriz Çokal'ın haberi

Cemiyet hayatının tanınmış simalarından Elif Dürüst, “Türkiye’nin ilk online caddesi” sloganıyla bir alışveriş sitesi ve e-ticaret platformu kurdu. Doğan Online ortaklığıyla kurulan 6. Cadde, eylülde açılacak...

İNTERNET üzerinden alışveriş hızla yayılıyor. Dünya genelinde online alışverişin hacmi 1.5 trilyon doları aştı. Türkiye’de ise 2010 yılında 10 milyar TL sınırı geçildi. Bu yıl 15 milyar TL’nin üzeri bekleniyor.
Bu veriler, Türkiye’nin henüz yolun başında olduğunu gösteriyor. Bu da doğal olarak potansiyelin yüksek olduğuna işaret ediyor. Nitekim yabancıların Türkiye online alışveriş pazarına ilgisi hayli yüksek. Hatırlanacağı gibi, bu alanda faaliyet gösteren Gittigidiyor.com, geçen yıl ABD’nin büyük online alışveriş sitelerinden eBay tarafından satın alınmıştı...

Online alışveriş ve e-ticarete yatırım yapanlardan biri de cemiyet hayatının önemli isimlerinden Elif Dürüst oldu. Tekstilci eşi Mehmet Germiyanlıgil’den ayrıldıktan sonra kendi işlerine yoğunlaşan Dürüst, “Türkiye’nin ilk online caddesi”ni açmaya hazırlanıyor. “Altıncı Cadde Elektronik Ticaret A.Ş.” unvanıyla kurulan şirkette Dürüst’ün ortakları ise www.hepsiburada.com’un da sahibi olan Doğan Online ile e-ticaret uzmanı Başak İlhan Çekçeoğlu.

Mart ayından bu yana proje üzerinde çalışan Dürüst, 6. Cadde’yi eylül ayında www.6cadde.com adresiyle açacak.

Bu arada, şirketin isminin New York’un ünlü alışveriş caddesi 5. Cadde’den (Fifth Avenue) esinlenerek 6. Cadde olarak belirlendiğini belirtelim...

MAĞAZA AÇANA KOMPLE HİZMET

Elif Dürüst, siteyi kurarken Türkiye online alışveriş pazarında gördükleri bir ihtiyaçtan yola çıktıklarını söylüyor. Ardından da bu boşluk ve 6. Cadde’nin hedefleriyle ilgili şu bilgiyi veriyor:

“Piyasada pek çok özel alışveriş ve indirim sitesi var. Ancak markalar tedarikçi olmak yerine kendi mağazalarını açmayı istiyor. Bir de indirimli outlet ürünlerinin yanı sıra sezon ürünlerini de internetten almak isteyen bir tüketici kitlesi oluştuğunu gözlemledik.

Satıcı tarafına baktığımızda, örneğin, online satış sitesini açmak isteyen bir firma, web sitesi ve e-ticaret altyapısı, fotoğraf çekimleri, operasyon, pazarlama ve istihdam maliyetleriyle karşı karşıya kalıyor. Yapılacak işler çığ gibi büyüyor ve ihtiyaçlar e-ticaret için özel bir departman açılmasına kadar gidiyor.
Tüketici tarafına baktığımızda ise özel alışveriş ve indirim sitelerinden fahiş indirimler dahilinde alışveriş yapılabiliyor. Ne var ki ürünlerin çoğu outlet ve bu web sitelerinin formatı gereği zaman kısıtlaması ve bazı kurallar dahilinde satılıyor. Bu yüzden de tüketici, ihtiyacından ziyade kampanya nedeniyle ürün almak durumunda kalıyor. Kaliteli markaların sezon ürünlerine ulaşabilecekleri, bunu yaparken herhangi bir zaman kısıtlaması olmaksızın, keyifle alışveriş yapabilecekleri bir platformun eksikliğini hissetmeye başladılar. Bu durum dikkatimizi çekti ve iki tarafı da memnun edecek bir model geliştirerek, online alışveriş sektörüne yeni bir soluk getirmeye karar verdik.”

6. Cadde’de kadın, erkek ve çocuk giyimi, aksesuar, moda, tasarım, ev-dekorasyon kategorilerinde ve alt başlıklarında ürünler olacak. 6. Cadde’nin kurucu ortağı Başak İlhan Çekçeoğlu, ileride ihtiyaca göre yeni kategoriler ekleneceğini söylüyor. Firmaların 6. Cadde’de yer alarak mağaza açabileceklerini söyleyen Çekçeoğlu, “Mağazanın 6. Cadde’de satışa sunacağı ürünlerin fotoğraf çekiminden bilgilerinin sisteme girilmesine, pazarlamasından kargo işlemlerine kadar tüm operasyonel faaliyetler 6. Cadde ekibi tarafından yönetilip yürütülecek. Bu konularda müşterisine tam hizmet veren Türkiye’deki ilk ve tek e-ticaret yapısıyız” diyor.

Sosyal projelerle adını duyurdu

Elif Dürüst, cemiyet hayatının tanınmış simalarından. Ünlü işadamlarından Mehmet Germiyanlıgil’le 17 yıl evli kaldıktan sonra ayrılan Dürüst, hala da dönem dönem magazin basınında yer alıyor. Ancak bizce asıl ilgiyi, kurucusu olduğu Aralık Derneği’nin yürüttüğü sosyal projelerle hak ediyor.
Aralık Derneği, bugüne kadar “Genç kızlar hayata katılıyor”, “Aile içi şiddete son”, “Ses verin çocuklar”, “Okullara müzik doluyor”, “Evine hoş geldin öğretmenim”, “10.000 Çocuk Tiyatroya” gibi çok sayıda toplumsal projeye imza attı. Dürüst, aynı zamanda Aralık Derneği’nde edebiyat, sanat tarihi, müzik, felsefe, psikoloji, tarih, fotoğraf, resim, psikiyatri gibi birçok başlık altında seminerler, kurslar, tartışma grupları düzenliyor.

Para

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde