Sosyetenin gömleği Diyarbakır Hazro'dan

Sosyetenin gömleği Diyarbakır Hazro'dan

70 kişinin çalıştığı atölye, İspanya merkezli tekstil devi Zara'ya gömlek üretmeye başladı.

Sosyetenin gömleği Diyarbakır Hazro'dan
16px
24px
26.06.2010 15:27
ABONE OLgoogle

Terörle ilgili tartışmalar sürerken Güneydoğu'da güzel şeyler de oluyor. Türkiye'nin en fazla geri kalmış yerlerinden biri olan Diyarbakır'ın Hazro ilçesi, ilk kez yatırım yüzü gördü. 

Kaymakamlığın kurduğu ve özel sektörün işlettiği tekstil atölyesi, meyvesini vermeye başladı. 70 kişinin çalıştığı atölye, İspanya merkezli tekstil devi Zara'ya gömlek üretmeye başladı. Sırada Avrupa'ya ihracat var.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun önceki gün açıkladığı verilere göre, Türkiye genelinde işsizliğin en yoğun olduğu ikinci il Diyarbakır. İlçeleri ise istihdam açısından daha kötü durumda. Hazro'da görev yapan Kaymakam Ertuğrul Egemen, bölgede ilk olan önemli bir adım attı. 'Ağırlıklı Kadın İstihdamı Tekstil Atölyesi Projesi' hazırlayan Egemen, Devlet Planlama Teşkilatı'ndan da destek aldı. 400 bin TL maliyetli proje kapsamında, atıl durumda bulunan halı atölyesi yıkılarak yerine bölge tarihinin ilk yatırımı olan modern bir tesis inşa edildi. Ardından dikiş nakış için gerekli malzemeler alınarak dikimevi kuruldu. Kadınlara el becerisi kazandırmayı ve üretken birer birey olmalarını amaçlayan proje, ilçenin tek istihdam kapısı oldu. Büyük çoğunluğu kadınlardan oluşan 70 kişi özel eğitime tabi tutulduktan sonra atölyenin makineleri çalışmaya başladı. Dikilen ilk gömlekler ilçe halkına armağan edildi. Bir kamyonete doldurulan gömlekler kapı kapı dolaşılarak ilçedeki her eve dağıtıldı.

İşadamı Murat Yener'in işlettiği atölye şimdi ünlü giyim markası Zara'ya fason gömlek dikiyor. İstenilen kalitenin yakalanması herkese cesaret veriyor. Hazrolu kadınlar, kendilerine fırsat verilmesi halinde ciddi başarılar elde edebileceklerini ispatlarken, işletmeci Yener, Avrupa'ya ihracat yapmaya hazırlanıyor.

İsmail Avcı/Zaman

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde