Sosyal ağları nasıl kazanca çevirirsiniz?

Sosyal ağları nasıl kazanca çevirirsiniz?

Şirketler artık satış, pazarlama, operasyon ve planlama süreçlerini lokasyon bazlı uygulamalarla zenginleştirmeye başladılar.

Sosyal ağları nasıl kazanca çevirirsiniz?
16px
24px
05.08.2011 15:44
ABONE OLgoogle

SOSYAL ağ çılgınlığı olanca hızıyla sürüyor. Facebook’ta yayınladığımız fotoğraflarla “ne yaptığımızı”, twitter’daki twit’lerle de “ne düşündüğümüzü” sanal aleme ilan etmeden yaşayamaz olduk. Siz hala bu ikisinde takılıp kaldıysanız hemen uyarayım, artık yeni trend lokasyon bazlı sosyal ağlar aracılığıyla “nerede” olduğunu duyurmak.

Bu konuda dünyadaki en büyük oyuncu kuşkusuz Foursquare... Brightkite, Loopt ya da Gowalla gibi servisler de lokasyon bazlı uygulamalar sunuyor. Facebook ve twitter da üyelerine lokasyon paylaşımı yapabilmeye imkan tanıyan servisler kullandırmaya başladı.

Bu uygulamalardan faydalananlar bireylerle sınırlı değil. Şirketler de satış, pazarlama, operasyon ve planlama süreçlerini lokasyon bazlı uygulamalarla zenginleştirmeye başladılar. Bu konuda atakta olan sektörlerin başında kuşkusuz hızlı tüketim ve perakende sektörü var. Finans, GSM, lojistik ve otomotiv sektörü de lokasyon bazlı pazarlama ve planlama yapanlar arasında... Yetkililer, artan rekabetle birlikte tüketiciye yakın olmak ve doğru yerde bulunmak isteyen tüm firmaların yakın dönemde bu uygulamalardan yararlanmaya başlayacağını öngörüyor.

YENİ ŞUBEYİ NEREYE AÇMALI?

Lokasyon bazlı uygulamalar pazarındaki bu hareketlilik Türk girişimcileri de heyecanlandırmışa benziyor. Fatih Kuralkan adlı bir girişimci Google Maps’e alternatif olarak Maptriks adını taşıyan bir uygulama geliştirmiş. Kuralkan, bu pazara giriş nedenini “Uygulamaların hemen hepsi global firmalara ait paket yazılımlardı ve bu durum kurumsal müşterilerin beklentisine uygun ürün geliştirmeyi kısıtlıyordu” diye açıklıyor. Bu gerçekten yola çıkan Kuralkan, kurumsal amaçlara hizmet eden ve aynı zamanda da internet platformunda çalışan uygulamalar geliştirmiş.

İşte Kuralkan’ın 18 kişilik bir ekiple birlikte hazırladığı Maptriks, kurumsal firmaların konuma dayalı bilgi, analiz ve uygulama ihtiyaçlarının karşılanabilmesine yönelik çözümler geliştiren bir sistem. Firmaların satış konumlarına dair de pek çok ipucu veriyor. Nasıl mı? Mesela sizin bir marketiniz var ve yeni şubeler açmayı düşünüyorsunuz. Ancak şubeleri nereye açmanız gerektiğine karar veremiyorsunuz. İşte Maptriks, bölgelerde inceleme yaparak size en işlek caddeyi seçtiği gibi çevresinde bulunanlar, yaşayanların gelir düzeyi gibi tüm detaylar hakkında da bilgiler veriyor.

Ya da bir siyasi partisiniz ve seçim öncesi hangi bölgelerde, nasıl kampanyalar yürütmeniz gerektiğine karar veremiyorsunuz. Maptriks, farklı semtlerde yaşayan vatandaşların siyasi tercihlerini analiz ettiği gibi, rakip partilerin de aynı semtteki gücü konusunda sizi bilgilendiriyor.

Üstelik bu sistemin sundukları semt ve bölge seçimiyle de sınırlı değil. Raflarda satışa sunulacak ürünlerin seçiminden şirketlerin hangi tür pazarlama aktivitelerine ağırlık vereceğine dair de lokasyon bazlı ipuçları verebiliyor. Sistem için lisans ücreti talep edilmediğini de ekleyelim. Bu da maliyeti diğer yazılım firmalarına göre yüzde 80 daha uygun hale getiriyor.

Maptriks’in sunduklarından faydalanarak yaygınlaşan zincir marketlerden biri A101. Kuralkan, GSM, otomotiv, lojistik ve hizmet sektörlerinden de birçok müşterisi olduğunu söylüyor. Sistem uluslararası markalar tarafından da keşfedilmiş. İngiltere, Rusya, Fransa ve Uzakdoğu ülkelerinden de talepler gelmeye başlamış.

Uçağı kaçırdı, uygulama geliştirdi!

Bu alandaki bir başka örnek de Almanya’da yaşayan Türk girişimci Ozan Özdemir... Özdemir’in bu işe giriş hikayesi de bir hayli ilginç.  Özdemir, uçağı kaçırdığı için zorunlu olarak kaldığı Münih’te açık restoran bulamayıp fast food’a talim edince, NetGuide adını verdiği çözümü geliştirmiş. Otellerde kullanılan bu akıllı rehber terminallerinde, şehri bilmeyenler için otele en yakın mekanlar, özellikleri, mönüleri ve adres bilgileriyle birlikte sunuluyor.

Öyle ki rehberlerde gezilecek yerlerden restoranlara sağlıktan güzelliğe, kültür sanattan alışverişe 9 farklı kategori bulunuyor. Mesela spa ya da masaj hizmeti almak isteyen bir müşteri en yakında gidebileceği mekanların liste ve özelliklerini görüyor. Gitmeye karar verirse krokisinin çıkışını da terminallerin altındaki bölümden alıyor. Bu arada ekleyelim, bu terminaller otellere ücretsiz yerleştiriliyor. Gelirse terminallerde yer alan restoran, spa-masaj merkezi, kafe-bar, AVM’lerden alınan paydan sağlanıyor.

NetGuide’ı önce Almanya’daki otel ve devlet dairelerine yerleştirmeye başladıklarını ifade eden Özdemir, Türkiye’de de şimdiden 150 otelle anlaşma yaptıklarını vurguluyor.

Melis Tosyalı/Para

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde