Sorumlulukta prestij kazandı

Sorumlulukta prestij kazandı

AKBANK, dünyanın en köklü ve önde gelen bağımsız düşünce kuruluşlarından ABD merkezli Dış Politika Derneği’nin (Foreign Policy Association) prestijli Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülü’ne layık görüldü.

Sorumlulukta prestij kazandı
16px
24px
02.03.2015 08:46
ABONE OLgoogle
AKBANK, dünyanın en köklü ve önde gelen bağımsız düşünce kuruluşlarından ABD merkezli Dış Politika Derneği’nin (Foreign Policy Association) prestijli Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülü’ne layık görüldü. Akbank adına ödülü Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, New York’ta aldı.

Akbank’ın kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle ilgili bilgi veren Suzan Sabancı Dinçer, Akbank’ın genlerinde Sabancı Grubu’nun kurucusu Hacı Ömer Sabancı’nın “Bu topraklardan kazandığını bu toprakların insanlarıyla paylaşmalısın” felsefesinin yattığını belirtti.

Ekonomik değer

Suzan Sabancı Dinçer, şöyle devam etti: “Akbank olarak bizim en temel sosyal sorumluluğumuz, ekonomik sürdürülebilir değer yaratmaktır. Biz paydaşlarımıza değer yaratarak istihdam sağlıyoruz, müşterilerimizin yatırımlarını finanse ediyoruz, ülkemizin ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Borsaya kote 421 şirket arasında Akbank piyasa değerinde ikinci sırada. Son 10 yılda net kârda ve ödenen vergide çoğunlukla ilk 5 içinde yer aldık. 16 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Ülkemizde verilen toplam kredilerin yüzde 11’ini biz veriyoruz. Ülkemizde yönetilen varlıklarda payımız yüzde 10. Ticaretteki payımız da yine yüzde 10. Biz Akbank olarak Türk ekonomisinin temel taşlarından biriyiz. Sağladığımız sürdürülebilir değer bizim bir numaralı sosyal sorumluluğumuz.”

4 ana başlıkta çalışma var

AKBANK’IN sosyal sorumluluk anlayışının kapsamının iş faaliyetleri ve onların etkileriyle sınırlı olmadığını belirten Suzan Sabancı Dinçer, Akbank’ın toplumsal alanda sürdürülebilir değer yaratmak için yaptığı çalışmalarını da şöyle açıkladı: “Toplumsal alanda sürdürülebilir değer yaratmak için yaptığımız çalışmalarımız var. Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarımızı dört ana başlık altında sürdürüyoruz: Eğitim ve gençlik, çevre, kültür-sanat ve girişimcilik. ”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde