Soros'a göre dünyayı bekleyen en büyük risk

Soros'a göre dünyayı bekleyen en büyük risk

Ünlü yatırımcı George Soros son dönemin en popüler tartışmasına katıldı. İşte savaş çıkaracak risk...

Soros'a göre dünyayı bekleyen en büyük risk
16px
24px
25.01.2013 09:49
ABONE OLgoogle

Ünlü yatırımcı George Soros son dönemin en popüler tartışmasına katıldı ve, küresel ekonomiyi bekleyen en büyük riskin kur savaşı olduğunu söyledi.

Piyasalarda kur savaşları tartışması hız kesmeden devam ediyor. Tartışmalara en son katılan ise dünyaca ünlü spelükatör George Soros oldu.

Özellikle son dönemde Avrupa'da Almanya'da Merkel'in politikalarını eleştirmesi il e gündeme gelen milyarder yatırımcı Soros Davos'ta yaptığı değerlendirmede ülkelerin kendi açıklarını kapatma yöntemlerinin kur savaşlarına neden olacağını belirtti.

1992 yılında 1 milyar dolarlık İngiliz Pound'unu shortlayarak servetini büyüten Soros, euro krizinin henüz çözülmemiş olduğunu, kargaşanın akut düzeyde olduğunu belirtti.

Özellikle Euro Bölgesi'nde Almanya'nın euroyu korumak için asgari adımlar attığını belirten Soros, gelecek iki yıllık dönemde Euro Bölgesi için hassasiyetin sona etmeyeceğini öngördü.

Bugün için kemer sıkmanın yanlış politika olduğunu kaydeden ünlü yatırımcı, para politikaları ile ilgili atılan yanlış adımların kur savaşlarını tetiklediğini belirtti.

Geçtiğimiz birkaç yıl kurların hatırı sayılır oranda istikrarlı olduğunu kaydeden Soros, şimdi yaşanan volatiliteyi havai fişeklere benzetti. Almanya'ya yüklenmeye sürsüren Soros Alman Merkez Bankası Başkanı Jen Wiedmann'ın ECB'nin ve Japonaya'da Shinzo Abe'nin  hamlelerine karşı durmasının saçma olduğunu belirtti.

Süreçte en büyük riskin kur savaşları olduğunu belirten Soros, ileriye dönük tahminlerinde ise ABD'nin mali uçurum konusunu çözeceğini, faiz oranlarının yeniden yükselişe geçeceğini belirtti.

Çin tarafında ise gayrimenkul tarafında balon oluştuğunu öngören Soros, emlak piyasasının yeniden yükselişe geçtiğini finansman kaynağında muhtemel bir balon olduğunu dile getirdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde