Son noktayı koydu

Son noktayı koydu

Yüz binlerce polisin, öğretmenin, düz memurun beklediği ilave maaş artışları konusuna açıklık getirdi

Son noktayı koydu
16px
24px
28.03.2012 08:58
ABONE OLgoogle

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yüz binlerce polisin, öğretmenin, düz memurun beklediği ilave maaş artışları için "2012 yılında harcamalarda artış taleplerine biz olumlu bakmayı düşünmüyoruz" dedi.

12 bin yıllık geçmişe sahip bir dünya mirası Hasankeyf. Binlerce yıllık bu zenginlik belki de yüzyıllardır büyük bir yoksulluğa ev sahipliği yapıyor. Bu toprakların yoksul çocuklarından biri olarak dünyaya geliyor Mehmet Şimşek. Dünyanın en büyük şirketlerinde çalışıyor. Dönüyor vekil ardından bakan oluyor.

Büyük bir değişimin işaretlerini veren memleketi, yalnızca terörle, işsizlikle, bahar bayramında bile kavgayla anılınca üzülüyor. Bisiklet Federasyonuyla Hasankeyf’te uluslar arası bir organizasyon yapma düşüncesi heyecanlandırıyor. Çocukluğunda tanışmadığı bisikletle memleketinin çocukları erken yaşta tanışsın, kendisi gibi geç kalmasınlar istiyor.

Hasankeyf’te başladığımız ancak Ankara’da tamamlayabildiğimiz söyleşimizde Bakan Şimşek’e ilk olarak yüz binlerce polisin, öğretmenin, düz memurun beklediği ilave maaş artışlarını soruyorum. “İçişleri Bakanlığı, polis maaşlarına 500 ila 1600 lira arasında zam yapılmasını öngören bir çalışmayı bakanlığınıza göndermiş. Öte tarafta öğretmenlerin, düz memurların da ilave maaş beklentileri var. Bu mümkün mü”

“2012 yılında harcamalarda artış taleplerine biz olumlu bakmayı düşünmüyoruz” cümlesiyle başlıyor sözlerine. “Çünkü bütçede ilave imkan söz konusu değil” diyerek devam ediyor niçin zam yapamayacaklarına…

Hazine’nin borçlanma faizlerini tek hanede tutmak, cari açığı kontrol altına almak, tüm bunları yaparak Türkiye’nin kredibilitesini pekiştirmek için, bütçede kaynağı olmayan hiçbir ilave harcama yapamayacaklarını bir kez daha tekrarlıyor.

“Bizim ilave harcama taleplerine bu sene olumlu bakmayacağımızı sizin aracılığınızla herkese iletmek istiyorum.Bu sene bütçede bir manevra alanımız söz konusu değildir. İlave harcama talepleri nereden gelirse gelsin olumlu bakmıyoruz.

EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET

Bu sözlerin üzerine 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’den yani Eşit İşe Eşit Ücret Kararnamesinden duyulan rahatsızlıkları sıralıyorum. Haksızlığa uğradığını söyleyenlerin itirazlarını vurguluyorum. Acaba bu kararnamenin yarattığı sıkıntılar için yeni bir düzenleme yapılabilir mi, diye soruyorum.

Bakan Şimşek yine çok kararlı, “Eşit işe eşit ücret kararnamesi hiç kimsenin maaşında düşüşe yol açmadı. Tam aksine kamudaki dengesizlikleri giderdi ve herkesi en üst düzeydeki maaşta eşitledi. Zaten amaç kamunun tamamına ilave ücret artışı değildi. Amaç kamuda aynı unvanda, aynı derece kadroya sahip yöneticilerin, memurların maaş farkını gidermekti” diyor öncelikle.

“Aynı unvana, aynı derece kadrodaki memurlara eşit maaş verme çabasına girerken herkesi en yukarıdaki maaşlarda eşitledik. Başkalarının maaş artışı mağduriyet olmasa gerek. Biz o dengesizlikleri minimize etmek için bu çalışmayı yaptık. Dolayısıyla gündemimizde yeni bir çalışma yok.” (Hürriyet)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde