Son karar: Okullar 31 Ağustos'ta açılacak

Son karar: Okullar 31 Ağustos'ta açılacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Şartlar elverişli olursa 31 Ağustos'ta açacağız. Bir süre açmayın denilirse uzaktan eğitime hazırız" açıklamasında bulundu.

Son karar: Okullar 31 Ağustos'ta açılacak
16px
24px
09.07.2020 08:48
ABONE OLgoogle

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılış tarihiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Okulların açılacağı hafta ne olacağı bugünden bilinmez. Aylardır hazırlık yapıyoruz, planı 31 Ağustos'a göre yaptık. Bazı hukuki süreçler, mali süreçler nedeniyle takvimi açıklamak zorundayız. Açıklayacağız ki herkes ona göre hazırlık yapacak" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Ankara'da Bakanlık Başöğretmen Salonu'nda 'Tabii Mobil Uygulması Tanıtım Toplantısı'nda okulların açılış süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Selçuk'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Biz takvimi mevzuat gereği açıklamak zorundayız. 31 Ağustos'ta açılacak dediğimizde, 31 Ağustos'ta açılmasını temenni ediyoruz, sağlıkla sıhhatle bir ortam oluştuğunda bunu kesinlikle ortaya koymak istiyoruz. Şartlar elverişli olursa da 'Bunu o tarihte açacağız' demeye çalışıyoruz. Bütün planlarımızı buna göre yaptık.

Bilim Kurulu'nun ortaya koyacağı veriler dikkate alındığında o tarihte açılıp açılmayacağını biz rahatlıkla işaret edebiliriz ama bugünden bunu söylememizin beklenmesi doğru değil.

(Okullarda yüz yüze eğitim) Verilere bakarız, ağustosun sonundaki, eylülün başındaki tabloya göre hareket ederiz. Denilirse ki 'Bir süre daha açmayın, uzaktan eğitime devam edin', biz devam ederiz, hiç sorun yok.

Şimdiden bazı olasılıkları zorlayarak 'şöyle olursa, böyle de olursa' diyerek durumu daha da karmaşıklaştırmanın bir anlamı yok. Biz pedagojik olarak prensiplere bakarız, sağlık olarak koşullara bakarız ve ikisinin gerektirdiği tedbirleri rahatlıkla alırız.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde