Son dakika! Müjde paketi Meclis'te kabul edildi

Son dakika! Müjde paketi Meclis'te kabul edildi

Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, "Müjde paketi Meclis'te kabul edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan onaylayınca yürürlüğe girecek" dedi.

Son dakika! Müjde paketi Meclis'te kabul edildi
16px
24px
11.05.2018 14:33
ABONE OLgoogle

Başbakan Binali Yıldırım Cuma namazı çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen yapılandırma paketi ile ilgili konuşan Yıldırım, "Meclis'te kabul edildi, Cumhurbaşkanı imzalayınca yürürlüğe girecek" ifadesini kullandı.

Yıldırım, "Emeklililerimize ikramiyeler, cezaların yeniden yapılandırılması, imar barışı, öğrenci affı gibi çok geniş kitleleri ilgilendiren, vatandaşla devlet arasındaki yıllardan beri devam eden sorunları çözen kapsamlı bir düzenlemeyi Meclisimiz kabul etti, Cumhurbaşkanı da imzalayınca yürürlüğe girecek. Bunun dışında öyle bir kapsamlı bir düzenleme çalışması yok" dedi.

Anayasa’da yapılan değişikliklere uyum sağlanması amacıyla çeşitli kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde (KHK) yapılması gereken değişiklikler için hazırlanan yetki yasası tasarısını değerlendiren Yıldırım, "Tamamen anayasa çerçevesinde yapıldı o nedenle rahatız." diye konuştu.

Ermenistan Başbakanı'nın açıklamaları

Ermenistan'ın yeni Başbakanı Paşinyan'ın Türkiye'yle iyi ilişkiler içinde olmak istiyoruz sözünü değerlendiren Yıldırım, "Bir görelim. Yıllardır hasmane tutum içinde. Bu tutumdan vazgeçmek, yeni bir sayfa açmak istiyorsa bir görelim" şeklinde konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde