Son dakika: Beşiktaş Belediyesi'ne operasyon!

Son dakika: Beşiktaş Belediyesi'ne operasyon!

İstanbul Emniyet Müdürülüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Beşiktaş Belediyesi'ne operasyon düzenliyor.

Son dakika: Beşiktaş Belediyesi'ne operasyon!
16px
24px
05.04.2018 11:38
ABONE OLgoogle

 Ekiplerin belediyedeki dijital verileri inceliyor. Beşiktaş Belediyesi yetkilileri, “İçeride çok sayıda polis var. Şu anda bilgisayarları inceliyorlar. Bazı odalarda da aramalar yapıyorlar" dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Siber Suçlar Şube Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda polis sabah saatlerinde Beşiktaş Belediyesi’ne geldi.

Polis ekipleri belediye binasında arama yapıyor. Ekipler belediyedeki dijital verileri inceliyor. Beşiktaş Belediyesi yetkilileri yaptıkları ilk açıklamada, “İçeride çok sayıda polis var. Şu anda bilgisayarları inceliyorlar. Bazı odalarda da aramalar yapıyorlar. Soruşturma kapsamında yapıldığı bilgisini verdiler” dedi.

Operasyon kapsamında görevden alınan Murat Hazinedar, Pelin Hazinedar Başlangıç, Bediz Güvenkaya, Uğur Şahin, Rıfat Örnek, Selçuk Bartınlar, Mürvet Gündey ve Çetin Kırışgil'in bilgisayarlarında inceleme yapılıyor.

ORADA DA ARAMA VAR

Beşiktaş Belediyesi'nin Çırağan Caddesi'ndeki ek binasında da arama yapılıyor.

İmar, ruhsat ve zabıtanın bilgisayarlarına el konuldu.

BAŞKAN VE YARDIMCISI GÖREVDEN ALINMIŞTI

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmasının ardından yardımcısı Rifat Örnek de görevinden uzaklaştırılmıştı.

KIZ KARDEŞİ DE GÖREVDEN ALINDI

Soruşturma kapsamında 17 Ocak tarihinde Beşiktaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mürvet Günday ile Zabıta Müdürü Selçuk Bartınlı açığa alınmıştı. 25 Ocak tarihinde de Hazinedar göreve geldiğinden beri özel kalem müdürlüğünü yapan kız kardeşi Pelin Hazinedar Başlangıç son olarak bulunduğu Dış İlişkiler Müdürlüğü görevinden uzaklaştırılmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde