Son Dakika: Tesco Kipa Migros’a satıldı: İşte fiyatı

Son Dakika: Tesco Kipa Migros’a satıldı: İşte fiyatı

Sabah saatlerinde borsaya yapılan açıklamada Kipa'nın yüzde 95.5'inin Migros'a satıldığı belirtildi.

Son Dakika: Tesco Kipa Migros’a satıldı: İşte fiyatı
16px
24px
10.06.2016 06:17
ABONE OLgoogle
Sabah saatlerinde borsaya yapılan açıklamada Kipa'nın yüzde 95.5'inin Migros'a satıldığı belirtildi. Satış bedeli 302.3 milyon TL olarak açıklandı.

Migros ve Tesco, İngiltere kökenli uluslararası büyük perakende kuruluşu Tesco’nun Türkiye’de bulunan mağazalarının, Migros Ticaret AŞ’ye hisse devri için anlaşmaya vardı.

Migros tarafından yapılan açıklamaya göre, anlaşma uyarınca Tesco Overseas Investments Limited'in Türkiye’de 21 ilde bulunan 26 AVM ve 168 mağazasının Migros Ticaret AŞ bünyesine katılması konusunda mutabakata varıldı. Anlaşma, Rekabet Kurulu kararıyla resmiyet kazanacak ve sonrasında hisse devri gerçekleşecek.

Satış rakamı 302 milyon TL

Anlaşma çerçevesinde Tesco Overseas Investments Limited'in, Tesco Kipa Kitle Pazarlama Ticaret ve Lojistik ve Gıda Sanayi AŞ’deki  yüzde 95,5 hissesi 302 milyon TL değerle Migros Ticaret AŞ tarafından satın alınacak.

Nihai satın alma değeri kapanış düzeltmelerine bağlı. 2015 mali yıl sonu itibarıyla Migros’un 9,4 milyar TL cirosu Tesco Kipa’nın ise 2,2 milyar TL cirosu bulunuyor. Migros Ticaret AŞ halen yurt içinde 72 ilde 1.454 ve yurt dışı dahil 1.494 mağaza ile müşterilerine ulaşıyor. Migros geçen yıl mevcut mağaza portföyüne toplam 257 yeni mağaza ekledi. Yurt içinde 4, yurt dışında 2 olmak üzere toplam 6 alışveriş merkezi bulunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Migros Ticaret AŞ Genel Müdürü Özgür Tort, son 7 yılda BC Partners’ın ortaklığı ile Migros’un pazar konumunu belirgin şekilde güçlendirdiğini belirterek, , Migros’un aynı zamanda hem mağaza sayısını hem de satışlarını 2 katından fazla artırdığını ifade etti.

Tort, Anadolu Grubunun 2015 yılında BC Partners’ın hisselerinin yarısını satın alması ile birlikte, Migros’un büyüme hamlesini daha da hızlandırdığını aktardı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde