Somali’de saldırıda ikisi Türk 80 kişi hayatını kaybetti

Somali’de saldırıda ikisi Türk 80 kişi hayatını kaybetti

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda en az 80 kişi hayatını kaybetti.

Somali’de saldırıda ikisi Türk 80 kişi hayatını kaybetti
16px
24px
28.12.2019 08:37
ABONE OLgoogle

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki bir güvenlik denetim noktasında bombalı yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda en az 80 kişi hayatını kaybetti. Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçisi Mehmet Yılmaz saldırıda iki Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini; olayı araştırdıklarını söyledi.

Saldırı yerel saatle 08:15’te meydana geldi. Bomba yüklü bir kamyonla düzenlenen saldırıda 50 kişinin de yaralı olarak hastanelere kaldırıldığı belirtildi.

Hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının patlamanın meydana geldiği bölgede yol çalışması yapan firmada görevli olduğu bildirildi.

Çavuşoğlu, Twitter’da mesaj paylaştı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, saldırının ardından Twitter hesabında şu mesajı paylaştı: “Mogadişu’da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden iki vatandaşımıza ve diğer masum Somalili kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kardeş Somali’nin daima yanında olacağız. Teröre karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecek.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde