Soma davasında bomba karar: İşçi yakınlarına 395 bin TL tazminat

Soma davasında bomba karar: İşçi yakınlarına 395 bin TL tazminat

Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren 301 işçiden Özay Eren'in anne, baba ve kardeşleri için açılan tazminat davasında karar çıktı.

Soma davasında bomba karar: İşçi yakınlarına 395 bin TL tazminat
16px
24px
23.12.2015 12:44
ABONE OLgoogle
Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren 301 işçiden Özay Eren'in anne, baba ve kardeşleri için açılan tazminat davasında karar çıktı. Karara göre, anne ve babaya 75'er bin, 7 kardeşin her birine 35 bin olmak üzere 395 bin lira manevi tazminat ödenecek.

Eren ailesinin avukatı Sercan Okur, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın ardından madenci ailelerince Soma İş Mahkemesinde yaklaşık 400'e yakın maddi manevi tazminat talepli dava açıldığını söyledi. Bunun, konuyla ilgili sonuçlanan ilk dava olmasının önemine değinen Okur, şöyle konuştu:

"Kazada hayatını kaybeden maden işçimiz Özay Eren'in annesi, babası ve kardeşleri için açtığımız manevi tazminat konulu dava sona erdi ve karar açıklandı. Faciada evladını kaybeden anne ve babaya kişi başı 75 bin, kardeşlere de kişi başı 35 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verildi. Geçmişte yaşanan maden kazaları sonucunda mahkemelerin verdiği kararlara ve Yargıtay içtihatlarına baktığımızda, belirlenen manevi tazminat miktarlarının biraz yüksek olduğunu düşünüyoruz ancak yine de bunun yeterli olmadığı kanaatindeyiz. Bu nedenle kararı temyiz edeceğiz."

KARAR EMSAL TEŞKİL EDECEK’

Davanın bir yıl sürdüğünü kaydeden Okur, "Maddi tazminat talebimiz olmadığından dosya hesap bilirkişisine gönderilmedi, dört duruşmada sona eren dava sonucunda verilen karar, diğer dosyalardaki manevi tazminat talepleri açısından da emsal olacak" dedi.

Okur, Soma Kömürleri AŞ ile Türkiye Kömür İşletmelerinin, tazminatların ödenmesinde müştereken ve müteselsilen sorumlu olmasının önemine dikkati çekti. Karara göre, Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren 301 işçiden Özay Eren'in anne ve babasına 75'er bin, 7 kardeşin her birine 35 bin lira manevi tazminat ödenecek.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde