Soma’daki maden Alp Gürkan’a iade

Soma’daki maden Alp Gürkan’a iade

301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından, bilirkişi heyeti ikinci kez maden ocağına girdi

Soma’daki maden Alp Gürkan’a iade
16px
24px
22.07.2014 05:26
ABONE OLgoogle
Manisa’nın Soma İlçesi’nde 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından, bilirkişi heyeti ikinci kez maden ocağına girdi.

Öte yandan, ocağın işletmeci şirkete teslim edildiği bildirildi. Keşfe katılan Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız madenin içinin insanı dehşete düşürdüğünü, içler acısı bir manzarayla karşılaştıklarını, tuvaleti bile olmayan, binlerce kişinin çalıştığı bir ortam gördüklerini dile getirdi. Balkız şunları kaydetti:

“Maden ocağı girişinden itibaren yürümenin zor olduğu bir alan. Bantların yanında yürüme bölümleri var ancak buralar ya göçmüş, ya da taşlar dolduğu için yürümek imkansız. Bantın üzerinde de ancak emekleyerek gidebiliyorsunuz. Binlerce kişinin çalıştığı bir alan orası ama bir tuvalet bile yok. İnsanların ihtiyaçlarını nasıl giderdiklerini anlayamadık bile. Bunun yanında ne dinlenme alanı, ne de yemek yiyecekleri bir yer var. Bulundukları yerlerde zor koşullarda yaşamaya çalışmışlar.”

Maden teslim edildi Alp Gürkan’a ait Soma Holding tarafından işletilen Eynez Maden Ocağı’nda 301 işçinin ölümüyle sonuçlanan faciayla ilgili soruşturmayı yürüten Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner yaptığı yazılı açıklamada, “Maden ocağı ve sahasında soruşturma kapsamında yapılması gerekli başkaca bir işlem kalmadığından, ocak şirket yetkililerine tutanakla teslim edilip, durum Ege Linyit İşletmeleri Müessese Müdürlüğüne bildirildi” dendi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde