Soli Özel bıraktı: İstifanın arka planında ne var?

Soli Özel bıraktı: İstifanın arka planında ne var?

Soli Özel’in Doğan Yayın İlkeleri Kurulu üyeliği ve sonrasında neler yaşandı? Bu istifanın arka planında ne var?

Soli Özel bıraktı: İstifanın arka planında ne var?
16px
24px
04.01.2017 11:17
ABONE OLgoogle

Habertürk’ün eski yazarı, Kadir Has Üniversitesi öğretim üyesi Soli Özel, Doğan Yayın İlkeleri Kurulu üyeliğinden istifa etti.

Peki Soli Özel’in Doğan Yayın İlkeleri Kurulu üyeliği ve sonrasında neler yaşandı? Bu istifanın arka planında ne var?

Soli Özel’in 9 Aralık 2016 yılında Doğan Yayın İlkeleri Kurulu üyeliğine seçildiği açıklandı. Özel’in seçildiğine ilişkin haber Doğan Yayın Grubu’nun gazetesi Hürriyet, haber kanalı CNN Türk ve Doğan Haber Ajansı’ndan yayınlandı. Bu haberlerden bir hafta sonra Soli Özel, Ciner Grubu yayın organı Habertürk ile yollarını ayrıldı.

Bu durum ‘Soli Özel’in Habertürk’le yollarına ayırmasına Doğan Yayın İlkeleri Kurulu üyeliğine seçilmesi neden oldu’ şeklinde yorumlara neden olmuştu.

Habertürk, Soli Özel ile neden yollarını ayırdı?

Habertürk’te dış haberler ve uluslararası politika yazarı olan Soli Özel’in Doğan Yayın İlkeleri Kurulu üyeliğine seçilmesinin ardından Hürriyet gazetesinde yazması bekleniyordu. Ancak Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vuslat Doğan Sabancı’nın vetosu nedeniyle Soli Özel gazetede yazarlığa başlayamadı.

Doğan Grubu'nda olay! Patronlar katında Soli Özel krizi

Ve bugün…

Soli Özel, Hürriyet’te yazarlığını veto eden Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı’ya kızarak Doğan Yayın İlkeleri Kurulu üyeliğinden de istifa etti. OdaTV.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde