Söktaş'ın Moova'sını Koç'un Tat'ı aldı

Söktaş'ın Moova'sını Koç'un Tat'ı aldı

TÜSİAD eski Başkanı Muharrem Kayhan'a ait peynir ve süt üretimi konusunda Türkiye'nin önde gelen markalarından olan Moova'yı kim satın aldı?

Söktaş'ın Moova'sını Koç'un Tat'ı aldı
16px
24px
02.07.2014 08:33
ABONE OLgoogle
Türkiye’nin önde gelen süt ve peynir markalarından Moova, Koç Grubu şirketlerinden Tat Gıda’ya satıldı.

Eski TÜSİAD başkanlarından Muharrem Kayhan ile kardeşi Hilmi Kayhan’a ait olan Moova, Aralık 2013′te ortak arayışlarına başlamış, ancak Mayıs ayında ortak bulamadığı için üretim faaliyetlerine son vermişti. Ortaklık görüşmelerine devam eden şirket dün itibariyle Koç Grubu şirketlerinden Tat Gıda ile 32 milyon 271 bin lira karşılığında el sıkıştı.

Geçtiğimiz günlerde Maret’i Namet’e satarak işlenmiş et ürünleri sektöründen çıkan Tat Gıda, bu yeni satın alma ile peynir kategorisindeki varlığını güçlendirmeyi planlıyor.

Söktaş’tan yapılan açıklamada, “Çeşitli yatırımcılarla yürütülmekte olan görüşmeler sonucunda, Ortaklığımızın 01 Temmuz 2014 tarihli Yönetim Kurulu kararı çerçevesinde, bağlı ortaklığımız Moova’da sahip olduğumuz yüzde 99.99 oranındaki hisselerin tamamının, Koç Topluluğu şirketlerinden Tat Gıda’ya satışına ve hisse devir sözleşmesi imzalanmasına karar verilmiştir” denildi.

Tat Gıda'dan dün akşam KAP'a yapılan açıklamada, söz konusu satın alma ile şirketin süt ve süt ürünleri portföyünde peynir kategorisinin güçlendirilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu hisselerin Söktaş Tekstil, Muharrem Hilmi Kayhan, Eyüp Hilmi Kayhan, Nihat Fadıl Erten ve Mehmet Yılmaz'dan alınacağı belirtildi.

Tat Gıda, haziran ayında Maret markası ile markaya ait taşınmazları 75 milyon dolar artı KDV bedel ile Namet Gıda'ya satma kararı almıştı.

Tat Gıda yine haziran ayında, Harranova Besi ve Tarım Ürünleri'nde sahip olduğu yüzde 58.15 hissenin tamamını ABD merkezli Morningstar şirketine satışı için hisse devir sözleşmesi imzalamıştı.

MOOVA'DA ÜRETİM DURMUŞTU

eski TÜSİAD başkanlarından Muharrem Kayhan ile kardeşi Hilmi Kayhan'a ait olan şirket geçen ay üretimi durdurma kararı almıştı. Aralık ayında yeni ortaklık çalışmaları için İş Yatırım'a yetki verildiğini açıklayarak arayışa giren Moova, 6 aydır görüşmeleri sürdürüyordu.

Yönetim Kurulu kararında üretimin durdurulmasına gerekçe olarak içinde bulunan rekabet koşulları ve oluşan faaliyet zararı nedenleriyle ihtiyaç duyulan ilave kaynak gereksiniminin asgariye indirilmesi gösterilmişti.

SEK İLE SÜTTE

Tat Gıda, özelleştirilen Süt Endüstri Kurumu (SEK) markasıyla süt ve sütlü ürünler üretimi yapıyor. Özelleştirme İdaresi tarafından 1995’te özelleştirilen SEK İstanbul İşletmesi, sektörde faaliyet gösteren küçük ve orta büyüklükteki sanayici ve gıda toptancılarından oluşan 164 kişilik bir grup tarafından satın alınmıştı.

Koç topluluğu 1997 yılında küçük ve büyük sermayenin beraber çalıştığı bir modele öncülük etmek üzere SEK hisselerinin yüzde 68'ini satın aldı. Koç Grubu, 1 Temmuz 2003 tarihi itibariyle Koç Gıda Grubu markaları SEK, Tat, Maret ve Pastavilla Tat Konserve çatısı altında topladı.

Tat Gıda, geçen ay Maret markası ile markaya ait taşınmazları 75 milyon dolara Namet Gıda'ya ve Harranova Besi ve Tarım Ürünleri'nde sahip olduğu yüzde 58.15 hissenin tamamını ABD merkezli Morningstar şirketine sattığını açıklamıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde