Şok ses kaydı: Savcıları Erdoğan atadı iddiası!

Şok ses kaydı: Savcıları Erdoğan atadı iddiası!

Yeni ses kaydında Başbakan Erdoğan'ın 25 Aralık operasyonunda yeni savcıları kendisi atadığı iddiaları yer alıyor.

Şok ses kaydı: Savcıları Erdoğan atadı iddiası!
16px
24px
06.03.2014 07:44
ABONE OLgoogle
Başçalan adlı twitter kullanıcının sızdırdığı yeni ses kaydında Başbakan Erdoğan'ın 25 Aralık operasyonunda yeni savcıları kendisi atadığı iddiaları yer alıyor.

Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçen ‘sıfırlama’ görüşmesini internete sızdırmasıyla ünlenen Başçalan hesabı yeni bir ses kaydı daha yayımladı.

Yeni sızdırılan ses kaydında 25 Aralık’ta yandaş iş adamlarına yönelik yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ikinci dalgasında değiştirilen savcıların Başbakan Erdoğan tarafından bizzat atandığı iddia ediliyor.

Başbakan’ın 25 Aralık’ta savcıların değiştirilmesi nedeniyle yapılamayan büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun savcılarını görevden aldırıp yerine kendisine dokunamayacak yandaş savcılar atadığı iddia edildi.

Başbakan Erdoğan’ın bizzat atadığı isimlerden İdris Kurt isimli savcının bu görevi kabul etmek istemeyince Başbakan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ üzerinden dönemin İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı’ya talimat verdiği ve İdris Kurt’un çekilme talebini reddetmesini istediği ses kayıtlarında yer alıyor.
Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde