Şok karar: Avrupa Birliği 'başörtüsü'nü yasaklıyor

Şok karar: Avrupa Birliği 'başörtüsü'nü yasaklıyor

Avrupa Adalet Divanı, "işverenlerin çalışanların başörtüsü takmasını yasaklama hakkına sahip olduğu" yönünde bir karara imza attı.

Şok karar: Avrupa Birliği 'başörtüsü'nü yasaklıyor
16px
24px
14.03.2017 12:49
ABONE OLgoogle

Avrupa Birliği'nin en yüksek mahkemesi, işverenin çalışanların görünür dini semboller kullanmasını yasaklayabileceğine karar verdi.

Karara göre, işverenin talep etmesi durumunda kadınlar işyerinde başörtüsü takamayacak.

Dava Fransa ve Belçika'da çalışan iki kadının işyerinde başörtülerini çıkartmaları talebini reddetmelerinin ardından işten çıkarılmaları üzerine açılmıştı.

Mahkemeden yapılan açıklamada, "Görünür dini, felsefi, politik sembollerin yasaklanmasına dair iç yasalar, direkt bir ayrımcılık oluşturmuyor" ifadelerine yer verildi.

İngiliz Reuters haber ajansı kararın, Müslümanlar göçmenlere yönelik politikaların yön verdiği Hollanda seçimleri arefesinde geldiğine dikkat çekti.

BAKAN TÜFENKCİ: HAÇLI SALDIRISINA DÖNÜŞÜYOR

Avrupa Adalet Divanı’nın bu kararına hükümetten ilk tepki Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’den geldi. Tüfenkci “Avrupa’nın tutumu; Müslümanlara, İslama karşı haçlı saldırısına dönüşüyor” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde