Şok iddia: Türkiye Rus jetini düşürdü

Şok iddia: Türkiye Rus jetini düşürdü

Türkiye’nin hava sahasına giren bir Rus jetini düşürdüğü öne sürüldü.

Şok iddia: Türkiye Rus jetini düşürdü
16px
24px
11.10.2015 07:03
ABONE OLgoogle
Sosyal medyada yer alan ve doğrulanmayan haberlerde görgü tanıklarına dayandırılarak, Suriye’nin kuzeyindeki Huraytan’da üç uçağın görüldüğü ve büyük patlama sesleri işitildiği iddiası yer aldı.

İngiliz Daily Mail gazetesi, haberini ismini vermeden sadece ‘bir gazetecinin tweet’lerine dayandırdı ve Türk uçaklarının Rus güçlerinin kullandığı MiG29’lara yanıt verdiği iddiasına yer verdi. Ancak iddia doğrulanamazken, MiG’leri Rus güçlerinin değil Suriye Hava Kuvvetleri’nin kullandığı biliniyor. Türk hükümeti ve Rus ordusundan da konuyla ilgili yorum alınamadı. İddia kaynaklarına daha fazla hassasiyet gösteren haber ajansları tarafından da dikkate alınmadı.

Sosyal medyada sık sık bazı iddialar yer alıyor, Twitter’da yayılan son iddia ise Türkiye hava sahasını ihlal eden bir Rus jetinin, Türk savaş uçakları tarafından vurularak düşürülmesi oldu.

Halep’te çalışan bir gazeteci olduğu iddia edilen ve Twitter’da ‘yasser alhaji’ adı ile paylaşımlar yapan profilden bugün akşam saatlerinde yazılan paylaşımda “Onaylanmamış rapora göre, Türk hava sahasını ihlal eden Rus jeti, Türk jetleri tarafından vuruldu” yazıldı. Bu paylaşımdan kısa bir süre sonra Twitter’da bir çok profilden aynı paylaşımlar yapılmaya başlandı.

Twitter’da Suriye ile ilgili sürekli yeni haberleri paylaşan bir diğer kullanıcı ‘The 47T’ ise 3 saat önce Halep’te büyük bir patlama duyduklarını belirtti.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Kısa süre içerisinde yayılan bu haber bir anda Twitter’da gündem oldu. İddialar hakkında henüz ajanslara düşen bir bilgi bulunmamakta.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde