Şok iddia: Türk iş adamları o ülkeye çocuk istismarı için gidiyor!

Şok iddia: Türk iş adamları o ülkeye çocuk istismarı için gidiyor!

Araştırmaya göre Türkiye’den Doğu Avrupa’ya gidenlerin önemli kısmı çocuk istismarına karışıyor.

Şok iddia: Türk iş adamları o ülkeye çocuk istismarı için gidiyor!
16px
24px
28.06.2016 05:03
ABONE OLgoogle
Türkiye’de Turizm ve Seyahatte Çocukların Cinsel Sömürüsü araştırmasına göre, Türkiye’de seyahat ve turizmde çocuklar cinsel sömürüye maruz kalıyor.

Araştırmadan çıkan sonuçlara göre Türkiye vatandaşları bu fiili ülke dışında da sürdürüyor. Uluslararası Çocuk Merkezi (ICC), Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Enstitüsü ve Halk Sağlığı Uzmanları Derneği ile ECPAT International ve ECPAT Hollanda işbirliğiyle gerçekleştirilen araştırma, Türkiye’den Doğu Avrupa’ya gidenlerin önemli bir kısmının çocuk istismarına karıştıklarını ortaya koydu. 

Uluslararası Çocuk Merkezi İnsan Hakları sorumlusu Adem Arkadaş, “Ukrayna’daki ortaklarımızdan gelen bilgilere göre Ukrayna’ya giden iş adamlarının ve gezmek için giden Türk vatandaşlarının 18 yaş altı çocuklarla cinsel ilişkiye bilerek girdiklerini söyleyebilirim. Bu durumun önlenmesi için Türkiye’ye döndükten sonra bir ceza mekanizmasının olması gerekiyor. İkincisi ise yurtdışına çıkan işadamlarını, havayolları bu tip davranışların suç olduğu, bunun Türkiye’de cezalandırılabileceğine dair bilgilendirmeli” dedi.

400 TL’ye satılık

Türkiye’den Moldova’ya gidenlerin hafta sonlarına özel kiralık dairelerde ücret mukabili çocukları istismar etmesi, Ukrayna’ya grup halinde veya bireysel seks turlarının yaygınlaşması gibi örneklerin sıralandığı raporda, turizmde çocuk istismarında Türkiye vatandaşlarının başta geldiği vurgulandı.

Türkiye vatandaşlarının Belarus’ta kadın ve çocukların yer aldığı ‘seks turlarının’ düzenleyicileri, Kuzey Rusya’da gençlerin sunduğu ‘seks hizmetleri’nin ise müşterileri olduğu ifade edilen rapora göre, yakın zamanda Kamboçya ve Uganda gibi ülkeler de bunlara eklendi.

Şanlıurfa’da da bir araştırma yaptıklarını belirten Arkadaş, Suriyeli çocukların da cinsel istismara uğradığını kaydetti. Rapoda yer alan bazı görüşler şöyle: LGBTİ’li bir kadın, “Para güç. Ben barda çalıştım. Çok fazla çocuk vardı. Turistler milyon dolarlar döküyorlar bakireliklerini bozmak için. Özellikle bana çocuk getir diye ısrar edenleri görüyordum” ifadelerini kullanıyor.

Taksi şoförü ise, “Bire bir şunu gördüm. Pikaplara Suriyeli kızlar ve kadınlar bindirilip, mahallelerde gezdiriliyor, hiç normal şekilde de görünmüyorlar. Belli ki fuhuş yaptırılıyorlar. Yaşları da küçük bunların.

Türkler’de menfaatleri olduğu için bu işin içindeler. Urfa’da yaşayan yerli Arap’tan da destek alıyor. Yaşlar da 15’ten başlıyor, 50’ye kadar çıkıyor. Bu işin içinde polisler de var” diyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde