Şok iddia: Erdoğan, Babacan'ı istemiyor!

Şok iddia: Erdoğan, Babacan'ı istemiyor!

Erdoğan’ın itiraz ettiği bazı isimler nedeniyle 1 hafta geciken yeni hükümet için ‘AKP’nin tek başına koalisyon kabinesi’ yorumları yapılıyor.

Şok iddia: Erdoğan, Babacan'ı istemiyor!
16px
24px
23.11.2015 04:54
ABONE OLgoogle
1 Kasım seçim sonuçlarının YSK tarafından açıklanmasından sonra AKP’de 18 Kasım 2002’nin yıl dönümünde yeni hükümetin açıklanması planı yapıldı. Ancak Erdoğan-Davutoğlu arasında bazı isimler üzerinde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle yeni kabine 1 hafta gecikti. Başbakanın yarın Ak Saray’a giderek yeni hükümet listesini Erdoğan’a sunması bekleniyor. Yeniz bir kriz çıkmazsa görüşme sonrasında Davutoğlu, yeni bakanları açıklayacak.

SENKRONİZE KRİZİ

18 Kasım Çarşamba günü ATV ekranlarına çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetin neden açıklanmadığı yorumlarına açıklık getiren şu yorumu yaptı: “Cumhurbaşkanı başka telden çalarsa, Başbakan başka telden çalarsa o zaman biz bir netice alamayız. Bu bakımdan yani bizim senkronize olmamız çok çok önemli.”

TEK BAŞINA KOALİSYONU!

Yeni kabine listesi için AKP’nin tek başına koalisyon hükümeti yorumları yapılıyor. Hatta ‘Erdoğan-Davutoğlu’ isimlendirmesini yapanlar var. 64. Hükümette kimlerin yer alacağı daha doğrusu Davutoğlu’nun istediği kaç ismin kabinede kendine yer bulacağı tartışılıyor.

YILMAZ MSB’YE DÖNÜYOR

7 Haziran seçimlerinden sonra TBMM Başkanlığı’na seçilen Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz’ın Milli Savunma Bakanı olarak tekrar eski görevine dönmesi bekleniyor.

ULAŞTIRMA’YA YILDIRIM

Halef-selef bakanlar Binali Yıldırım-Lütfi Elvan’ın hangi koltukları paylaşacakları da önemli. Binali Yıldırım’ın tekrar Ulaştırma Bakanlığı’nı istediği, Elvan’a da ‘reformları izlemeden sorumlu’ yeni oluşturulacak 5. Başbakan Yardımcılığı verileceği kaydedildi.

BABACAN’I EKONOMİDE İSTEMİYOR

AKP hükümetlerinde ekonomi yönetimi Babacan’ın kaptanlığında yürütüldü. Erdoğan’ın, Babacan’ın aynı görevde devam etmesini istemediği ve damadı Berat Albayrak’ın da olduğu Naci Ağbal, Nihat Zeybekçi, Cevdet Yılmaz, Nurettin Canikli gibi isimlere sıcak baktığı belirtildi. Babacan’ın Dış İşleri Bakanlığı’na kaydırılabileceği konuşuluyor.

İKİ KADIN BAKAN

Son 5 yılda kabinede sadece bir kadın bakan görev yaptı. Davutoğlu’nun iki kadına bakanlık görevi vereceği öğrenildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı dışında ikinci kadın bakanın hangi göreve geleceği merak ediliyor. Kadınlardan birinin başörtülü olması bekleniyor.

PARTİDEN GİDENLER

Kongrede yeni oluşturulan parti yönetiminden sınırlı sayıda ismin kabineye gireceği konuşuluyor. Bakanlık için parti yönetiminden Nükhet Hotar, Bekir Bozdağ, Naci Ağbal, Selçuk Özdağ’ın adı geçiyor.

ŞEHİR DENGESİ

Ankara, İstanbul ve İzmir dışında kalan bazı illerde birden fazla bakan adayının ismi konuşuluyor. Bu durumda Kayseri’den Mehmet Özhaseki veya Taner Yıldız, Bursa’dan Efkan Ala veya Mehmet Müezzinoğlu, Trabzon’dan Süleyman Soylu veya Ayşe Köseoğlu’ndan birinin bakanlık şansı var.
Veli Toprak/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde