Şok iddia: Bilal'in Mısır pasaportu var

Şok iddia: Bilal'in Mısır pasaportu var

Mısır'ın önde gelen gazetelerinden El Masri el-Youm’da yer alan bir haberde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın Mısır vatandaşı olduğu iddia edildi.

Şok iddia: Bilal'in Mısır pasaportu var
16px
24px
25.05.2015 06:10
ABONE OLgoogle
El Masri el-Youm’un haberine göre, Mısır pasaportu Bilal Erdoğan’a devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi döneminde verildi.

Oğul Erdoğan’ın açık adresini de veren El Masri el-Youm, vatandaşlığın iptali için hukuki sürecin başladığını yazdı. Haberde, Bilal Erdoğan'ın Mısır pasaportuyla 17 Aralık döneminde Gürcistan'a kaçtığı iddia edildi. İddia ile ilgili Türk yetkili makamlarından henüz bir açıklama gelmedi.

Habere göre Mısır İkinci İdare Mahkemesi’nde görülen Bilal Erdoğan’ın vatandaşlığına ilişkin dava, 11 Ekim’e ertelendi. Davada, devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin Bilal Erdoğan’a vatandaşlık verdiği belirtildi. Mahkemenin kararı için ayrıca müfettiş raporlarının da beklendiği öğrenildi.

Gazetenin haberinde Bilal Erdoğan’ın adresi ise El Ahram Caddesi No:1 Heliopolis Kahire olarak gösterildi. Bilal Erdoğan'ın vatandaşlığının iptali için mahkemeye başvuran Mısırlı avukat, Mursi’nin aynı zamanda aralarında Hamas yöneticileri ve bazı Türklerin bulunduğu çok sayıda kişiye hak etmedikleri halde vatandaşlık dağıttığını da iddia etti.

‘Gürcistan'a kaçtı’ iddiası

Haberde Bilal Erdoğan ile ilgili çarpıcı bir iddia daha yer alıyor. El Masri el-Youm’da yer alan haberde, Bilal Erdoğan 17 Aralık operasyonları başlayınca elindeki Mısır pasaportunu kullanarak Gürcistan'a kaçtığı iddia edildi.

17 Aralık döneminde Bilal Erdoğan'ın Gürcistan'a gittiğine dair iddialar medyada çokça yer almıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde