Şok! Türkiye, Formula 1'den atıldı

Şok! Türkiye, Formula 1'den atıldı

Formula 1 Takımlar Birliği Genel Sekreteri Simone Perillo, Türkiye’nin, 2012 yılı yarış takviminden çıkartıldığını söyledi.

Şok! Türkiye, Formula 1'den atıldı
16px
24px
29.07.2011 17:24
ABONE OLgoogle

Formula 1 Takımlar Birliği Genel Sekreteri Simone Perillo, Türkiye’nin, 2012 yılı yarış takviminden çıkartıldığını söyledi.

Perillo, Associated Press’e yaptığı açıklamada, gelecek yıl Türkiye’de yarışma düzenlenmeyeceğini, Bahreyn ayağının ise gelecek yılın takvimine tekrar dahil edileceğini söyledi.

Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone, Türkiye'nin gelecek yılki yarış takviminde olmadığını açıkladı. Gelecek yıl Türkiye yerine Bahreyn takvime dahil oldu.

Hazırlanan takvime göre Bahreyn ayağı gelecek yıl Kasım ayında yapılacak ve bu durumda ilk yarış, bu sezon olduğu gibi Avustralya’da düzenlenecek.

Bahreny Grand Prix’si, bu ülkedeki iç karışıklık nedeniyle bu yılın takviminden çıkartılmıştı.

Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone’un, 2012 yılı için hazırlanan takvimin taslağını, fikirlerini beyan etmeleri amacıyla Macaristan’da Grand Prix’sinde takımlara ileteceği ve Uluslararası Otomobil Federasyonu’nun yarış tarihlerini bu süreçten sonra onaylayacağı belirtiliyor.

İstanbul Park, Formula 1 takvimine 2005'te girmişti. Yarışların yapıldığı İstanbul Park pistine 230 milyon dolar harcandı. Ancak daha ilk yarıştan sonra zarar ettiği gerekçesiyle pistin işletmesi yıllık 3 milyon dolar karşılığında, Bernie Ecclestone'a devredildi.

2012 takvimi

18 Mart Avustralya GP
25 Mart Malezya GP
8 Nisan Çin GP
22 Nisan Hindistan GP
13 Mayıs İspanya GP
27 Mayıs Monako GP
10 Haziran Kanada GP
24 Haziran Avrupa GP
8 Temmuz İngiltere GP
22 Temmuz Almanya GP
29 Temmuz Macaristan GP
2 Eylül Belçika GP
9 Eylül İtalya GP
23 Eylül Singapur GP
7 Ekim Japonya GP
14 Ekim Kore GP
28 Ekim Abu Dabi GP
4 Kasım Bahreyn GP
18 Kasım ABD GP
25 Kasım Brezilya GP

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde