Şok: Ömer Dinçkök Akkök holdingden çıkarıldı

Şok: Ömer Dinçkök Akkök holdingden çıkarıldı

Akkök Holding’de aile içi tartışmalar sonrası Ömer Dinçkök ve ailesi holdingden çıkarıldı...

Şok: Ömer Dinçkök Akkök holdingden çıkarıldı
16px
24px
14.01.2015 08:37
ABONE OLgoogle
Akkök Holding’e bağlı Ak-Kim, Türkiye’nin tek bağımsız yerli seramik frit üreticisi Gizem Frit’i bünyesine kattı.

Sektöründe dünyanın 3’üncü büyük şirketiyle evliliğin fiyatı 'gizli' tutulurken, Akkök Holding Üst Yöneticisi Ahmet Dördüncü, “36 yıllık aile şirketini aldık. Başka şirketler de satın alarak kimyadaki büyük cari açığı kapatmaya talibiz” dedi. 

220 milyon $ yatırım

Dördüncü ayrıca, bu yıl çalıştıkları tüm sektörlerde toplam 220 milyon dolarlık yatırım öngördüklerini bu tutarın yüzde 67’sinin kimya sektöründe yapılacağını söyledi. 

Yabancıyı tercih etmedi

Gizem Frit’in patronu Tolga Balık, babadan kalma şirketin hızla büyüdüğünü belirtirken, “Yabancılardan çok teklif geliyordu ama biz Türk kimya sektörünün en büyük şirketiyle evlilik yapmayı tercih ettik” yorumunu yaptı. Şirket, 2014 yılını 90 milyon dolarlık ciro ile kapatmayı bekliyor.

5 kıtaya ihracat 

Sakarya Hendek OSB’de kurulu olan Gizem Frit, bor madenini de kullanarak kaplama malzemeleri ve renklendirici pigment üretimi yapıyor. 300 çalışanı bulunan şirket, hizmet verdiği sektörlerde lider konumunda ve 5 kıtada 50’ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Şirket en son 20 milyon dolarlık yatırımla yeni bir porselen emaye tesisi kurdu.

Aksa '5. Bölge'de

Yalova’daki Aksa Akrilik’in dünyanın en büyük akrilik elyaf üreticisi, DowAksa’nın da dünyanın 9 karbon elyaf üreticisi arasında olduğunu kaydeden Dördüncü, “Yeni düzenlemeyle DowAksa’nın stratejik üretim yapan tesis olarak 5’inci Bölge teşviklerinden yararlandırılması da elimizi rahatlatmıştır” dedi.   

Dinçkök’e görev yok 

Toplantıda, aile içi ihtilafların hangi aşamada olduğunu sorduğumuz Akkök İcra Kurulu Üyesi Raif Dinçkök, “Sorunların çözülmesini bekliyoruz” derken, Ömer Dinçkök ve ailesinin holdingde artık görev almadığını söyledi. 
 Bugün
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde