Şok! Kayyımın 105 bin TL'lik maaşına haciz

Şok! Kayyımın 105 bin TL'lik maaşına haciz

Hukuksuz şekilde Kaynak Holding'e atanan kayyımlardan İmran Okumuş'un borcundan dolayı icralık olduğu ortaya çıktı.

Şok! Kayyımın 105 bin TL'lik maaşına haciz
16px
24px
26.11.2015 07:46
ABONE OLgoogle
Hukuksuz şekilde Kaynak Holding'e atanan kayyımlardan İmran Okumuş'un borcundan dolayı icralık olduğu ortaya çıktı. Aykut Özboran isimli kişiye 590 bin TL borcu olan Okumuş'un maaşının dörtte birine haciz konuldu. Kaynak'a atanan 7 kayyım, ayda 105 bin TL maaş alacak.

Hukuksuz bir şekilde yönetimine el konulan Kaynak Holding'e Kayyım olarak atanan İmran Okumuş'un maaşına haciz konuldu. Aykut Özboran isimli kişiye 590 bin TL borcu olan Okumuş'un icraya verildiği ve mahkeme tarafından Kaynak Holding'e yazı gönderildiği ortaya çıktı. Mahkeme, Okumuş'un kayyımlıktan aldığı 105 bin TL'lik maaşının dörtte birine haciz getirdi.   

Koza İpek Holding'in ardından hiçbir gerekçe göstermeksizin Kaynak Holding'e bağlı 19 şirket, bir dernek ve vakfa atanan kayyımların kimlikleri tartışılıyor. Özellikle 7 kayyımdan biri olan İmran Okumuş'un İran'daki yolsuzluğa karışan Babek Zencani ile birçok fotoğrafının yayınlanmasının ardından, bu kez de borcu sebebiyle icralık olduğu ortaya çıktı.

İstanbul 1. İcra Müdürlüğü'nün 18 Kasım'da Kaynak Holding'e el konulmasıyla kayyım olarak atanan Okumuş'un maaşına bir gün sonra haciz koyması dikkat çekti. 19 Kasım 2015 tarihinde holdinge gönderilen tebligatta “Yukarıda kimlik bilgileri yazılı olan borçlunun iş bu borcu nedeniyle İcra İflas Kanunu'nun 83. maddesi gereğince almakta olduğu kayyımlık ücretinin, maaşının 4/1'i ile borçluya ödenecek her türlü ücret, tazminat, yardım ve ikramiyelerin, döner sermaye ödenekleri ile diğer tüm ek ödeneklerinin tamamına borç bitinceye kadar haczine karar verilmiştir.” ifadeleri yer aldı.

Tebligatın devamında, “Adı geçenin maaş ve ücretinde değişiklik olması halinde ya da başka bir yere atanması veya görevine son verilmesi halinde bu durumun da derhal müdürlüğümüze bildirilmesi.” ifadeleri kullanıldı.

Kayyımların aylık maliyeti 735 bin TL

Kaynak Holding'e atanan 7 kayyım için mahkeme her bir şirket için 5 bin lira ödenmesine karar vermişti. Bu çerçevede 21 şirketin hepsinde görevli olan bir kayyım için aylık 105 lira maaş belirlenmişti. 7 kayyımın bir aylık ücreti ise toplamda 735 bin TL'ye ulaşıyor. Kaynak Holding'e İmran Okumuş'la birlikte Sezai Çiçek, Hüseyin Yaşar, Aytekin Karahan, Ertuğrul Erdoğan, İsmail Gülen ve Levent Küçük kayyım olarak atanmıştı.

Şakir Tanrıver/Zaman
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde