Şok! İflas erteleme isteyen 67 yıllık ünlü kebapçı iflas etti

Şok! İflas erteleme isteyen 67 yıllık ünlü kebapçı iflas etti

Temeli 1950 yılında atılan ünlü döner markasına mahkemeden iflas kararı çıktı.

Şok! İflas erteleme isteyen 67 yıllık ünlü kebapçı iflas etti
16px
24px
09.01.2017 11:43
ABONE OLgoogle

Temeli 1950 yılında atılan ünlü döner markası Hacıbey Kebapçılık ile ilgili mahkemeden olumsuz karar çıktı. Mahkeme, iflas erteleme talep eden şirketin kurtarılamayacağına hükmederek iflasına karar verdi. Şirketin tasfiye sürecine alındı.

Hacıbey Kebapçılık Gıda San. Tic. şirketi için geçtiğimiz Haziran ayı başında iflas erteleme başvurusunda bulunmuştu. Dava başvurusu İstanbul Anadolu 8.Son dakika: 67 yıllık ünlü kebapçı iflas etti Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapıldı. Şirket adına yapılan iflas erteleme başvurusunda, şirketin borca batık olduğu kaydedildi. Şirket hakkında erteleme verilmesi durumunda, faaliyetlerin yeniden etkin bir biçimde sürdürülebileceği kaydedilmişti.

Avrupa’nın en büyük dinozor parkı için iflas davası açıldı

MAHKEME KAYYUM ATADI

Mahkeme, dosya üzerinde tedbir kararı verdi. Şirkete kayyum ataması yapılmıştı. Şirket hakkında tedbir kararı verilirken yargılamaya da devam edildi. Ancak yapılan yargılama sonrası mahkeme, şirketin kurtarılamayacağına karar verdi. Mahkeme şirket hakkında iflas kararı vererek dosyayı, tasfiye işlemleri için icra iflas müdürlüğüne gönderdi.

67 YIL ÖNCE TEMELİ ATILDI

Bursa merkezli Hacıbey Döner Lokantaları sektörün köklü firmalarından biri. Hacıbey markası Hüseyin Hacıbeyoğlu tarafından 1950 yılında yaratıldı. Bursa'nın bu köklü markası 1992 yılında da İstanbul'a adım attı. Aynı yıl Kadıköy, 1994'te İse Teşvikiye'de şubeler açtı. Daha sonraki yıllarda Teşvikiye'deki mekân kapandı.

YENİ MEKÂN SIKINTIYA NEDEN OLDU

Şirket, bu yılın başında ise İstanbul Ataşehir’de iddialı bir mekân açmıştı. Hüseyin Hacıbeyoğlu’nun kurucusu olduğu markanın yönetiminde şimdilerde İsmet Hacıbeyoğlu bulunuyor. Şirketin mali sıkıntıya girmesine, söz konusu mekânın açılışı ile ilgili yaşanan sorunların neden olduğu belirtilmişti.

RAPORLAR DA KÖTÜ GELDİ

Şirketin avukatı Serkan Duran, gelen bilirkişi raporları doğrultusunda mahkemenin iflas kararı verdiğini belirtti. Av. Duran, kararı temyiz ettiklerini. Kararın kesinleşmesi ile birlikte tasfiye sürecine geçileceğini kaydetti.  Dinçer Gökçe/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde