Sofralarımızda 800’den fazla GDO’lu ürün var

Sofralarımızda 800’den fazla GDO’lu ürün var

Çeltik operasyonlarının ardından satışlarda ciddi bir düşüş yaşandı.

Sofralarımızda 800’den fazla GDO’lu ürün var
16px
24px
14.04.2013 11:41
ABONE OLgoogle

Çeltik operasyonlarının ardından satışlarda ciddi bir düşüş yaşandı. CHP’li Günaydın, ‘GDO’lu ürünler AKP’li şirketlere yarıyor’ dedi

Mersin ve Tekirdağ’da GDO’lu pirinç ele geçirilmesiyle yeniden gündeme gelen genetiği değiştirilmiş organizmalar konusunu değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Türkiye’de ilk kez bu tür ürün yakalanmış gibi davranılmasına şaşırdığını söylerken “Sofralarımızda 800’den fazla çeşitten GDO’lu ürün var” açıklamasını yaptı.

Günaydın, bu olayla ilgili bir gümrük memuru ile Tarım Bakanlığı’nın iki çalışananın yalnızca “kınama” cezası aldığını açıklarken bir anlamda bu tür olaylara göz yumulduğuna dikkat çekti. Günaydın, “Yerli üretimi geliştirmediğiniz sürece bu durumu sürecektir. GDO’lu ürünler AKP’li şirketlere yarıyor” dedi.
 
Pirinç sofradan kalktı

Türkiye Pirinç Değirmencileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Ulusal Hububat Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Yetiş, son iki gün içerisinde pirinç satışlarında düşüşün net yüzde 50 olduğunu öğrendiğini belirterek “Pirinç için reklam kampanyaları düzenleyeceğiz. Pirinç sektöründeki bu gelişme diğer sektörleri de etkileyebilir” dedi.

İpsala Ticaret Borsası’nda düzenlenen toplantıda konuşan Yetiş, GDO’lu çeltik konusunun yerli üreticiyi de etkileyeceğini söyledi. Tüketicinin pirincin nereden geldiğini bilmediği takdirde yemekten vazgeçebileceğini ifade eden Yetiş, “Bakanlıktan bize söylenen dünyada GDO’lu pirincin üretilmediği ve Türkiye’de de olmadığıdır. ” diye konuştu.

İpsala Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Girgin, İpsala bölgesinin Türkiye’deki çeltik üretiminin yüzde 30’unu karşıladığını hatırlattı.

Toplantıya, İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Kerman, çeltik üreticileri ve fabrika sahipleri katıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde