Skytrax’tan 4 Yıldız alan Atlasglobal'den ortaklık sinyali

Skytrax’tan 4 Yıldız alan Atlasglobal'den ortaklık sinyali

Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, finansal fonların şirket ile ilgilendiğini, önümüzdeki yıldan sonra stratejik ortaklıkları değerlendirebileceklerini söyledi.

Skytrax’tan 4 Yıldız alan Atlasglobal'den ortaklık sinyali
16px
24px
05.12.2017 09:06
ABONE OLgoogle

Havacılık sektörünün en saygın havacılık derecelendirme şirketi Skytrax’ten pek çok alanda tam not alan Atlasglobal, ‘4 Yıldızlı Havayolu Şirketi Sertifikası’na layık görüldü.  Atlasglobal, ‘4 Yıldız' alan dünyada 41.nci şirket oldu

2004’te ilk iç hat tarifeli uçuşunu yapan ve 2015 yılında küresel havayolu olma hedefiyle dalga tarife uygulamaya ve İstanbul merkezli olarak topla&dağıt sistemini kurarak bağlantılı tarifeli taşımacılığa başlayan Atlasglobal, büyümesini hız kesmeden sürdürürken yolcularına sunduğu kaliteli ürün ve hizmetleriyle de tüm dikkatleri üzerine çekiyor.

İstanbul’da Raffles Otel’de düzenlenen ödül töreninde Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, Skytrax CEO’su Edward Plaisted’ten sertifikasını aldı. Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda basın mensubunun katıldığı ödül töreninde katılımcılar Atlasglobal’in uçak içinde sunulan menülerini de tatma fırsatı buldu.

Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, farklı ülkelerde havayolu kurma yönündeki çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Bağımsız Devletler Topluluğu, Ortadoğu ve Güneydoğu Avrupa pazarlarında havayolu kurma çalışmaları olduğunu ifade eden Ersoy, şöyle konuştu:

"Güneydoğu Avrupa'da Arnavutluk, CIS bölgesinde Kazakistan ya da Rusya, Avrupa'da Romanya, Arap bölgesinde ise Suudi Arabistan'da 3 yıl içinde havayolu kurma planlarımız var"

Birçok büyük havayolu ile ortak uçuş konusunda görüşmeler yaptıklarını da kaydeden Ersoy ayrıca, Ukrayna çıkışlı uçuşlar için uzun süredir Ukrayna Hükümeti ile görüştüklerini, grup olarak bu ülkede otel yatırım planları da olduğunu söyledi.

Bölgedeki gelişmelerin hızlı büyümeyi mümkün kılmadığını belirten Ersoy, "Atlasglobal'in cirosu 450 milyon dolar seviyesinde, bölgesel gelişmeler nedeniyle 2018'de yüzde 10'dan fazla büyüyemez. Büyüme planlarımızı iki yıl sonrası için yapacağız, şu anda amacımız filoyu gençleştirmek. Airbus operatörüyüz ancak Bombardier ile de görüşüyoruz, 2018 ilk çeyrekte filoya neyle devam edeceğimizin kararını vereceğiz" dedi.

Ersoy ayrıca, "Birçok finansal fon bize yatırımla ilgileniyor. Şu anda olmasa da, önümüzdeki yıldan sonra stratejik ortaklıkları da değerlendirebiliriz" diye konuştu.

Biletler yüzde 10 artacak

2018'de uçak bileti fiyatlarının artabileceğini söyleyen Ersoy, söz konusu dönemdeki artışın döviz bazında değil, Türk Lirası bazında gerçekleşeceğini aktardı.

“En iyisi olmak için elimizden geleni yapacağız”

Atlasglobal olarak müşteri deneyimi ve beklentileri konusunda sürekli gelişme kaydediyoruz diyen Ersoy, “Bu süreç boyunca Skytrax, iç ve dış uçuşlarımızda ürün ve hizmetlerimizi yakından takip etti. Bizi rakiplerimizden ayıran en temel özelliğimiz, misafirlerimize sunduğumuz ayrıcalıklı hizmet anlayışımızdır. Türkiye’nin 4 yıldızlı havayolu olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu alandaki standartlarda en iyisi olmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde