Şişliye vergiye İçişleri incelemesi

Şişliye vergiye İçişleri incelemesi

Şişli Belediyesi'nin yürürlüğe koyduğu esnafın tepkisini çeken 'yerel vergi'yi İçişleri Bakanlığı incelemeye aldı.

Şişliye vergiye İçişleri incelemesi
16px
24px
05.12.2012 18:13
ABONE OLgoogle

Şişli Belediyesi'nin yürürlüğe koyduğu esnafın tepkisini çeken 'yerel vergi'yi İçişleri Bakanlığı incelemeye aldı. Müfettişler denetim yapacak

Türkiye'de resmi olarak ilk kez Şişli Belediyesi'nin yürürlüğe koyduğu "yerel vergiye" inceleme geldi. İçişleri Bakanlığı konuyu incelemeye aldı. Şişli Belediyesi "yerel vergi" uygulaması olarak nitelenen "sosyal sorumluluk vergisi" toplamaya başlamış ve 70 bin esnaftan bin ila 15 bin lira arasında bir vergi alınması için harekete geçmişti. 1

9 Kasım 2012'de gayrimenkulü olan vatandaş ve şirketlere getirilen 'Sosyal Sorumluluk Katkı Payı' uygulamasına, esnaftan itirazlar gelirken, konuya ilişkin bir şikâyet olmasını bekleyen İçişleri Bakanlığı da harekete geçti. İtirazların yükselmesi ve konunun kamuoyuna yansımasının ardından İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in talimatıyla inceleme başlatıldı. Konu Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından incelenecek.

DENETİM YAPILACAK

Gerekirse müfettiş gönderilerek denetim yapılacak. Yasal durumun incelenmesi ve belediyenin yetkisinin bulunup bulunmadığının tespit edilmesinin ardından ise konunun iptali gündeme gelecek. Belediye meclisi kararı olduğu için belediye başkanına bu konuda bir soruşturmaya konu edilip edilemeyeceği de araştırılıyor. Şişli Belediye Meclisi'nin muhalif üyeleride konuyu yargıya taşıyacaklarını daha önce açıklamışlardı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde