Şişli Belediyesi’ndeki cinayette flaş gelişme: Keten İnşaat ...

Şişli Belediyesi’ndeki cinayette flaş gelişme: Keten İnşaat ...

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın öldürülmesine ilişkin davada sanık Hacı Avcı, bir önceki celse Keten İnşaat'ın Candaş'ı dövdürme iddiası ile ilgili ifade değiştirdi.

Şişli Belediyesi’ndeki cinayette flaş gelişme: Keten İnşaat ...
16px
24px
19.04.2017 13:00
ABONE OLgoogle

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın öldürülmesine ilişkin davada sanık Hacı Avcı, bir önceki celse Keten İnşaat'ın Candaş'ı dövdürme iddiası ile ilgili ifade değiştirdi. Avcı, dava sanıklarından Mithat Yılmaz'ın telkini sonucu yalan beyanda bulunduğunu söyledi.

Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın 18 Temmuz 2016'da belediye binasında başından vurularak öldürülmesine ilişkin İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya 5 tutuklu sanık ile 1 tutuksuz sanık katıldı.

Cumhuriyet’ten Canan Coşkun’un haberine göre; duruşmada Candaş'ın kardeşleri Naci ve Çağlar Candaş, kızı Ezgi Sezgin ve Şişli Belediye Başkanlığı avukatı da yer aldı. Mahkeme, katılanlardan Ezgin Sezgin ile Candaş'ın kardeşi Çağlar Candaş'ın davaya müdahil olma taleplerini kabul etti.

Tanıkların dinlenmesinin ardından duruşma savcısı geçen celse tahliye edilen Mithat Yılmaz'ın tutuklanmasını talep etti. Yılmaz'ın avukatı Şeyda Kaplan da söz alarak, “Müvekkilimin cinayete azmettirmesine ilişkin bir delil yoktur dosyada. Müvekkilimin inşaatına ilişkin ruhsatın iptal işlemi Candaş'ın öldürülmesinden sonra olmuştur” dedi. Mithat Yılmaz'ın tehdit suçundan hükümlü olduğu, infazının yanlış hesaplandığı için cezaevinde olduğu öğrenildi.

YALAN BEYANDA BULUNDUM

Bu sırada söz alan kasten öldürmeye yardım etme suçundan 25 yıl hapsi istenen Hacı Avcı, “Sulh Ceza Hakimliğindeki ifademi baskı ve tehdit altında verdim. 35 gündür yatamıyorum, kendimi öldürmek istiyorum. 8 Mart'ta açık görüş bittikten sonra Mithat Yılmaz yanında Metin Şentürk varken 'Bu işi Ketenlerin üzerine yıkacağız' dedi. Ben de can güvenliğim için bu ifadeyi vermek zorunda kaldım. Selahattin Keten benden adam dövmemi istemedi. Ketenlerle hiçbir sıkıntım olmamıştır. Yalan beyanda bulundum. Benden adam istemedi Selahattin Keten. Ketenleri daha önceden de tanımam. Satılık hayvan olmak istemiyorum. Cemil başkanım şirin bir adamdı. Ciddi tehditler aldığını söylemişti” dedi.

Avcı ilk celse ifadesinde, “Selahattin Keten, Hayri başkan dahil birçok kişiyle sorun yaşadı. Başkanla konuştum projenin olmayacağını söyledi. Ben de bunu anlattım Selahattin Keten'e. O da 'Ben bu başkan yardımcısını dövdüreceğim. Hayri başkan randevu da vermiyor' dedi. İş Keten'le çıkmaza girdiği için Selahattin Keten 'Onu dövdüreceğim. En azından bir yumruk attırayım' dedi. Ben de Engin Gölve'ye 'Bir müdür dövülecek' dedim. Sonra Selahattin'i arayıp 'Birini buldum ama nasıl olacak diyor' dedim. O da 'Rıza'yı göndereceğim' dedi. Olay olduktan sonra Selahattin Keten aradı beni. Neler olduğunu sordu. Rıza Keten'in ruhsatlı silahı vardı” ifadelerini kullanmıştı.

TEHDİT ALMADIK

Bunun üzerine söz alan Mithat Yılmaz söz konusu ithamla ilgili yorum yapmayacağını belirterek, Avcı'nın daha önce olay günü Rıza Keten'i belediyede gördüğünü söylediğini anımsattı. Söz alan diğer sanık Engin Gölve de, “Hacı Avcı, Rıza Keten'i getirdi bana. 'İki tane tokat gerek, 15 gün rapor alması gerekiyor' dedi. Şenol Şahin geldi o sırada, 'ben yaparım' dedi. Beni kimse tehdit etmedi” dedi.

Söz alan sanık Metin Şentürk de, kimseden tehdit almadığını aktararak, Rıza Keten'in belediyede olduğuna ilişkin görüntü olduğunu kaydetti. Mahkeme heyeti ara kararında, Hacı Avcı'nın beyanlarına ilişkin cezaevindeki görüntü kayıtlarının istenmesine karar verdi. Mithat Yılmaz'ın tutuklanması talebini reddeden heyet, sanık Metin Şentürk'ün Selahattin Keten'in dinlenilmesi talebinden vazgeçmesi nedeniyle, Keten'in dinlenilmesinden vazgeçilmesine hükmetti. Cinayete ilişkin görüntülerin önümüzdeki celse duruşma salonunda izlenmesini karar veren heyet, duruşmayı 14 Haziran'a erteledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde