Şişli Belediyesi'nde Cemil Candaş cinayetinde şok gelişme

Şişli Belediyesi'nde Cemil Candaş cinayetinde şok gelişme

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın öldürülmesi soruşturmasında Hayri İnönü'nün eski danışmanı Ali Adnan Aslan gözaltına alındı.

Şişli Belediyesi'nde Cemil Candaş cinayetinde şok gelişme
16px
24px
25.08.2016 12:12
ABONE OLgoogle
İstanbul'da Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş cinayetiyle ilgili gözaltına alınanların sayısı 16 oldu. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün eski danışmanı da gözaltına alındı. Ayrıca Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül de ifadeye çağırıldı. Sarıgül'ün savcılığa giderek ifade vermesi bekleniyor.

Polisi harekete geçiren cinayet, geçtiğimiz ay Şişli Belediyesi’nin yeni hizmet binasında meydana geldi. Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilik'ten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş, odasında giren bir kişi tarafından tabancayla başından vurularak öldürüldü.

Olayın ardından İstanbul Emniyeti'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü soruşturma başlattı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayetin hemen ardından, Şenol Ş.'yi gözaltına aldı. “Para istedim vermedi” diyen Şenol Ş., sorgusunun ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

AZMETTİRİCİ VAR

Cinayet dedektifleri, belediye çalışanlarının “ Usulsüz ruhsat alınan inşaatları durdurdu” iddiaları üzerinde, olayı derinlemesine ele aldı. İnfazın, azmettiricilerinin olduğu sonucuna ulaşıldı. Şenol Ş.'yi  mercek altına alan dedektifler, saldırganın ilişkilerini inceledi. Şenol Ş.'nin daha önce müteahhitlik yapan Mithat Y.'nin yanında çalıştığı tespit edildi.

Araştırmalarda Cemil Candaş'ın Mithat Y.'nin Fulya'daki 8 katlı inşaatını mühürlediği iddialarına ulaşıldı. Olayla ilgili Mithat Y. mercek altına alındı. Teknik ve fizili takipler sonucu, Mithat Y. ve ünlü bir inşaat firmasının sahibi Selehattin K.’nın da aralarında bulunduğu 9 şüpheli gözaltına alındı.

Selehattin Keten’in Nişantaşı ve Fulya'daki 8 inşaatının ruhsatlarının Cemil Candaş tarafından iptal edildiği öğrenildi. Candaş'ın geçmiş dönemlerde usulsüz ve sahte belgelerle ruhsat aldığı için inşaat izinlerini iptal ettiği bilgisine ulaşıldı.


Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün eski danışmanı Şenol Ş. gözaltına alındı. Emir Sarıgül'ün de ifadesine başvurulacak.

EMİR SARIGÜL İFADE VERCEK

Cinayetin inşaat rantıyla ilgisine ulaşan dedektifler, soruşturmaya devam etti. Aralarında Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün eski danışmanı Ali Adnan A.’nın da aralarında bulunduğu 7 şüpheli daha gözaltına alındı. Ayrıca Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül de ifadeye çağırıldı. Sarıgül’ün savcılığa giderek ifade vermesi bekleniyor.

İNÖNÜ DE ‘RANT' DEMİŞTİ

Cemil Candaş'ın cenaze törenin de konuşan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü de, Candaş'ın rant kurbanı olduğunu dile getirerek; “Cemil Candaş, Şişli’de öteden beri alışıla gelen çürük, zehirli, ama bazılarının pek övündüğü bir modele karşı dik durduğu için şehit düşmüştür. Bu model ‘sen işe başla, biz sonradan kitabına uydururuz’ diyen rantçıların modelidir. Şişli’de işler artık böyle yürümüyor, yürümeyecek. Halk bana güvendi ve oyunu verdi. Malını teslim etti. Buna tecavüz etmek isteyenlere, ben ve Cemil gibi dimdik duran arkadaşlarım asla izin vermeyeceğiz” demişti.

Habip Atam/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde