Şırnak'ta yüksek gerilim faciası: 13 askerimiz şehit oldu

Şırnak'ta yüksek gerilim faciası: 13 askerimiz şehit oldu

Şırnak Kato Dağı’ında PKK’lı teröristlere yönelik başlatılan operasyonu sürdüren askerlerin bulunduğu helikopter düştü. Kazada operasyonları yöneten Tümgeneral Aydoğan Aydın ile 12 asker şehit oldu.

Şırnak'ta yüksek gerilim faciası: 13 askerimiz şehit oldu
16px
24px
01.06.2017 04:34
ABONE OLgoogle

Tümgeneral Aydın ve askerlerin Beytüşebap’ta iftardan sonra Şenoba’ya döndüğü ve helikopterin Şenoba’dan yeniden havalandıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştüğü belirtildi.

Kazada şehit olan Tümgeneral Aydın, askeri çok sevdiği, onlarla birlikte oturup yemek yediği, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki iç hizmet harekatlarında askerle birlikte cephede savaştığı için "Asker Aydoğan" lakabıyla anılıyordu.15 Temmuz sonrası bir üst rütbeye tümgenaralliğe terfi ederek 23. Jandarma Tümen Komutanlığı'na atanmıştı.

Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan, içinde biri general rütbeli askerlerin de bulunduğu Coogeer tipi helikopter, kalkıştan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştü.

Kaza bölgesine arama-kurtarma ekiplerinin yanısıra çok sayıda sağlık personeli sevk edildi. TSK yaptığı açıklamada 13 askerin şehit olduğunu duyurdu. Şırnak Devlet Hastanesi'ne getirilen şehit cenazelerinin bugün düzenlenecek tören ile memleketlerine uğurlanacağı belirtildi.

Tümgeneral Aydın ve silah arkadaşlarının Beytüşebap’ta iftarını açtıktan sonra Şenoba’ya geri döndüğü öğrenildi.



Edinilen bilgilere göre, akşam saatlerinde Şenoba’dan birlikleri denetlemek amacıyla kalkan ve içerisinde Kato Dağı operasyonunu idare eden 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile albay ve yarbayların da bulunduğu Coogeer tipi helikopter ile Irak sınırında bulunan Uludere ilçesine bağlı Şenoba mevkiinde irtibat kesildi. Bir süre sonra helikopterin düştüğü belirlendi.

VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA: YÜKSEK GERİLİM HATTINA TAKILARAK DÜŞTÜ

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimiz Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan Coogeer tipi helikopterimiz kalktıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılması sonucu düşmüştür. Olay yerine kurtarma ekiplerimiz intikal etmiştir” denildi.


 
TSK'DAN AÇIKLAMA: 13 ŞEHİDİMİZ VAR

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’ta düşen askeri helikopterle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada helikopterde bulunan 13 personelin şehit olduğu belirtildi.

Şırnak'ta düşen Cougar tipi askeri helikopterin düşmesiyle ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan bir açıklama geldi.

İşte TSK internet sitesinden yapılan açıklama:

“31 Mayıs 2017 Çarşamba günü, Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelimizin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğramıştır. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir.

Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ…
Tümgeneral Aydoğan Aydın
Albay Oğuzhan Küçükdemir
Albay Gökhan Peker
Yarbay Songül Yakut
Binbaşı Koray Onay
Yüzbaşı İlker Acar
Yüzbaşı Nuri Şener
Kıdemli Başçavuş Mehmet Erdoğan
Uzman Çavuş Zeki Koç
Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak
Pilot Üstteğmen Abdülmüttalip Kesikbaş
Teknik Başçavuş Fevzi Kıral
Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekal

ÜS BÖLGELERİNİ DENETLEMEYE GİTMİŞLERDİ

Askeri heyetin, Şenoba bölgesindeki üs bölgelerini denetledikten sonra Şırnak’a dönerken havalandıktan sonra kazanın meydana geldiği bildirildi.

Cougar tipi helikopter, kent merkezine dönüştü kalkıştan kısa süre sonra yüksek gerilim hattına çarpıp düştü. 

ŞEHİT CENAZELERİ ŞIRNAK’A GETİRİLDİ

Şırnak'ta meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 13 askerin cenazesi Şırnak Devlet Hastanesi’ne getirildi.

Şırnak’ın Şenoba Tugay Komutanlığı’ndan kalkış yapan ve içinde 13 personelin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi helikopterin, kalkışından kısa bir süre sonra ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğradı. Kaza neticesinde; helikopterde bulunan 13 asker şehit oldu. Olay yerine giden ambulanslarla şehit askerlerin cenazeleri Şırnak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Şehit cenazelerinin yapılacak otopsinin ardından bugün düzenlenecek tören ile memleketlerine uğurlanacağı belirtildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde