Sırma Su'yu satan Davut Dişli’nin yeni markası

Sırma Su'yu satan Davut Dişli’nin yeni markası

415 milyon TL ciro ile kapatan Sırma Su'yu Fransız Danone’a satan Davut Dişli ne şirketi kurdu?

Sırma Su'yu satan Davut Dişli’nin yeni markası
16px
24px
02.03.2017 12:16
ABONE OLgoogle

İçecek sektöründeki deneyimi 1950’li yıllara dayanan Sırmagrup, 1991 yılında doğal maden suyu, 2002 yılında ise doğal kaynak suyu pazarına girdi.

Bir dönem Fenerbahçe’nin yönetiminde de yer alan Davut Dişli tarafından kurulan Grup, hem su hem de doğal maden suyu pazarının lider şirketlerinden biri haline geldi.

2015 yılında 415 milyon TL ciro ile kapatan Sırma, 35 ülkeye de ihracat yapıyor. Bu başarılı firma 2013 yılında Fransız Danone’a satıldı.

Ancak anlaşma gereği Davut Dişli Sırma Yönetim Kurulu Başkanı olmaya devam etti. O dönem imzalanan sözleşme gereği bu görevini de 2017 yılı sonuna kadar sürdürecek.

Davut Dişli gibi başarılı bir işadamı emekli olup kenara çekilecek birisi değil. Bu konuda bazı duyumlar gelmeye başladı.

Öğrendiğimize göre, Dişli yine aynı sektörde faaliyet gösterecekmiş. Hatta yeğenleri Sadık Yiğit ve Baha Murat’a şirket bile kurdurmuş.

Şirket merkezi de Sırma Su’nun ilk adresi Acıbadem ile aynı. Şirketin bir de Sakarya’da şubesi bulunuyor. Bu şirket Sapanca’daki kaynak sularının dolumunu yapacak.

Duyduğumuza göre yeni su piyasaya da verilmeye başlamış. İsmi de Mila Su imiş. Dişli de 2018’den itibaren yeni şirketin başına geçecekmiş. Sırma’daki başarısı ortada. Muhtemelen 2018’den sonra Mila Su’yu daha çok göreceğiz…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde